Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera New York

'Evo dokaza da je Paleka kupio stanove i BMW. Inače je i obožavatelj skupih satova…'

Afera New York
Foto: Marko Pupić Bakrač
1/5
13.12.2023.
u 10:41

"Budući da me bivši direktor Turističke zajednice Mario Paleka prozvao da prijavim ono što znam, ja sam odlučio prihvatiti njegov izazov", istaknuo je Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić Bakrač

Afera New York, zbog koje je direktor Turističke zajednice Zadar Mario Paleka dao ostavku, dobila je nastavak jer su medijima dostavljeni dokumenti za koje se navodi da su dokaz da je Mario Paleka kupio dva stana i BMW, a zbog čega je Akcija mladih zatražila DORH i USKOK da se istraži porijeklo imovine. Naime, nakon afere New York, na koju je utrošeno oko pola milijuna kuna, i nakon ostavke direktora TZ-a, Akcija mladih izrazila je sumnju u nezakonito trošenje novca poreznih obveznika te jučer zatražila istragu i ostalih putovanja i projekta u mandatu Maria Paleke i u organizaciji TZ-a, uključujući koncert Rite Ore u Zadru.

Uz sumnju u preplaćivanje putovanja i projekata, zatražili su i da se istraži kako je direktor stekao dva stana i BMW. Nedugo potom Mario Paleka lokalnom portalu izjavio je da je stanove dobio u nasljedstvo. Zadarski Hr. također nije dobio informaciju od bivšeg direktora koji je nakon ostavke imenovan koordinatorom upravljanja (!?), kolika mu je bila direktorska plaća, no portal je objavio neslužbeni podatak da je plaća direktora TZ-a bila nešto manja od 3000 eura, gotovo kao i premijera Andreja Plenkovića. Vijećnik Akcije mladih, nakon Palekina demantija i tvrdnje da nije kupio stanove već da ih je dobio u nasljedstvo, jutros je poslao fotografije i  dokumentaciju za koju tvrdi da su dokaz kako je bivši direktor, a danas koordinator upravljanja – stanove kupio.



"Budući da me bivši direktor Turističke zajednice Mario Paleka prozvao da prijavim ono što znam, odlučio sam prihvatiti njegov izazov. Prijavljujem javnosti sve što sam dosad razotkrio, uz materijalne dokaze mojih navoda. Mario Paleka navodi kako je naslijedio stan od roditelja i tetke, a ja, evo, uz ovo obraćanje javnosti prilažem dokaze da je Mario Paleka u novoj zgradi na adresi Asje Petričić 5A i 5C kupio dva stana i garažu direktno od tvrtke Projekt Mocire d.o.o. Ti stanovi i garaža nisu bili prethodno vlasništvo ni njegovih roditelja ni njegove tetke. Ako je on naslijedio još neke stanove od roditelja i tetke, neka dostavi javnosti dokumentaciju, kao što je obećao novinaru. Pa da vidimo kod tih stanova, za koje ja nemam saznanja, radi li se o stvarnom nasljedstvu ili kupnji preko roditelja i tetke? Spomenuti BMW model je BMW 520 d, noviji model čiji osnovni tip košta 66.000 eura. Budući da je Paleka ljubitelj skupih detalja, ne sumnjam da je BMW napucan dodatnom opremom te da mu je cijena znatno veća od osnovne. I stanove i garažu i BMW Paleka je sakupio u godinu-dvije, kako je razvidno iz priložene dokumentacije. Sve uz puste evente i bakanalije, čiji je organizator i sudionik bio, šampjere od 68 eura/kg. Ili baš zahvaljujući tome? Svemu treba nadodati da je Paleka obožavatelj i skupih satova. Možda ima još toga što nisam uspio razotkriti? Pa, eto, neka javnosti priloži što i kako, neka ga institucije pročešljaju kao što su, uostalom, i mene. Za kraj Paleka prijeti da se vidimo na sudu. Tko zna gdje i kada se mi vidimo. Čudni su putovi gospodnji. Možda i u zatvoru. Institucije pod okupacijom mi svako malo pakiraju nekakve konstruirane progone zbog objava na društvenoj mreži. Za sada im listom padaju u vodu. Možda im neka i prođe kod nekog okupiranog suca, kao što su i oni sami. Ako prođe, rekao sam Anti koje knjige da mi donese za čitanje. Pa ćemo možda i skupa. Zatražili smo od svih članova Turističkog vijeća ostavke. Pozivam ih da još jednom dobro razmisle žele li svojim imenom i prezimenom stajati iza onoga što se dogodilo i onoga što će se dogoditi", istaknuo je Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić Bakrač i dostavio dokumente i fotografije.

Foto: Marko Pupić Bakrač

Komentara 6

AN
AnimaTor
12:10 13.12.2023.

HDZ, koruptivna Hobotnica po cijeloj republici Hrvatskoj. Uništavaju Hrvatsku kao kriminalna osuđena organizacija HDZ.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
16:00 13.12.2023.

Imamo Hrvatsku i svoji smo na nekadašnjem svome sada rasprodanome I pokradenome.

Avatar Krile102
Krile102
15:18 13.12.2023.

Ma nije on nista...a ako i je to neka veze sa HDZom ..to je djelo pojedinca..i oni koji su ga postavili na to mjesto i to sve omogucili o tome pojma nemaju i stoga nisu ni odgovorni ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije