Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA

Evačić, Grubačević i Jocić u Koprivnicu donijeli tri Porina

'29.12.2012., Koprivnica - Koncert Miroslava Evacica N.E.W.S. Blues u Domu mladih. Uz njega su svirali supruga Gordana, brojni koprivnicki jazz i blues glazbenici te vrlo poznati glazbenik iz New York
'Marijan Susenj/PIXSELL'
14.05.2013.
u 14:00

Čovjeku to puno znači, nagrada je to koja daje moralnu snagu za dalje - istaknuo je Evačić

Miroslav Evačić i Dalibor Grubačević dobitnici su Porina, najuglednije diskografske nagrade u Hrvatskoj, koja se u subotu dodjeljivala 20. godinu zaredom, ovaj put u fantastičnoj atmosferi riječke dvorane Zamet.

Evačić je do svog drugog Porina u karijeri došao u kategoriji najboljeg etno albuma. Njegov album N.E.W.S. Blues proglašen je najboljim u konkurenciji s Ethnotehnicom Ivana Koprivčevića i Matapure Lidije Bauk. Evačić je na N.E.W.S Bluesu izvođač i glazbeni producent.

- Prvi Porin je uvijek prvi, ali svako priznanje dobro dođe. I moja zadnja dva albuma bili su u nominaciji, no nisu prošli. Što reći, čovjeku to puno znači, nagrada je to koja daje moralnu snagu za dalje jer mi ne stvaramo širokopopularnu glazbu koja puni trgove i političari nas ne zovu za velike novce da im sviramo na predizbornim skupovima - istaknuo je Evačić.

Grubačević je, pak, kao autor, izvođač i glazbeni producent slavio u kategoriji za najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i/ili TV. Svoj prvi Porin dobio je za album U potrazi za Markom Polom, čija je glazba korištena u istoimenom HTV-ovom dokumentarcu.

Kipićom umjetnika Ivice Propadala može se ponositi i koprivnički saksofonist Vojkan Jocić. Njegov sastav Borna Šercar\'s Jazziana Croatica Porina je dobio u kategoriji najbolje skladbe jazz glazbe, a nagradu im je donijela njihova stvar Melancholy.

- To je strašan uspjeh za nas koprivničke glazbenike. Svi koji smo ušli u uži krug nominacija smo Porina i dobili. Grubačević i ja smo i izvođači te producenti, što vani nije uobičajeno. To je veliki plus - rekao je etnoglazbenik Evačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije