Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U PARLAMENTU

VIDEO Eurozastupnik sablaznio kolege: 'Žene trebaju biti plaćene manje jer su slabije i manje inteligentne'

Janusz Korwin-Mikke
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
03.03.2017.
u 11:56

Ovdje sam da bih branila sve europske žene od muškaraca kao što ste vi, odgovorila mu je španjolska zastupnica Iratxe Garcia Perez

Poljski zastupnik Janusz Korwin-Mikke jučer je izazvao buru u Europskom parlamentu rekavši da žene trebaju biti plaćene manje jer su "slabije i manje inteligentne".

Libertarijanac i euroskeptik Korwin-Mikke, i inače poznat po kontroverznim izjavama, započeo je prepirku seksističkom izjavom.

- Naravno da žene trebaju zarađivati manje od muškaraca jer su slabije, manje, manje inteligentne... Moraju manje zarađivati. To je sve - rekao je Korwin-Mikke.

 

Žustro mu je uzvratila španjolska eurozastupnica Iratxe Garcia Perez iz Socijalističke radničke partije.

- Prema vašoj teoriji, ja ne bih trebala imati pravo biti ovdje kao zastupnica ovog parlamenta. I znam da vas to boli, znam da vas to boli i da vas zabrinjava što žene danas kogu sjediti u ovom domu i zastupati europske građane s istim pravima kao vi. Ovdje sam da bih branila sve europske žene od muškaraca kao što ste vi - rekla je Garcia Perez i zaradila aplauz.

Kako piše Telegraph, Europski parlament istražuje Korwin-Mikkea zbog ovih izjava. O njemu inače možda najbolje govori izjava osebujnog britanskog zastupnika, euroskeptika Nigela Faragea:

- Drago mi je da postoji netko u usporedbi s kime ja mogu izgledati kao prilično umjeren političar.

>> Tko je Antonio Tajani, novi predsjednik Europskog parlamenta

Komentara 26

AA
aabbcc
18:44 03.03.2017.

Zaboravio je reci da su iz istog razloga i citavi Narodi u EU slabije placeni !!!, i tako treba biti jer to je EU.___ EU je jedino izjednacila place vrijednost ljudi u parlamentu bez obzira da li su strucnjaci iz Rumunije ili bivse Engleske.

Avatar maxist
maxist
16:58 03.03.2017.

a on se istiće intelektom ??......svašta sjedi u eu "parlamentu"......Takvi daju "direktive" s obvezujućom snagom ''?????

AA
aabbcc
18:34 03.03.2017.

Zaboravio je reci da su iz istog razloga i citavi Narodi u EU slabije placeni !!!, i tako treba biti jer to je EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije