Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.09.2015. u 12:00

Sirijski muslimani mogli bi ostati u Turskoj ili nekoj drugoj muslimanskoj državi na Srednjem istoku, ali izabrali su Europu, europsku demokraciju u kojoj postoje slobode i zakonske obveze.

Kada su Mađari (ili Poljaci) bježali prema zapadnoeuropskim državama, govorili smo da glasaju nogama. Zašto tako ne bismo razmišljali i o muslimanima koji bježe u Europu?

Sirijski muslimani mogli bi ostati u Turskoj ili nekoj drugoj muslimanskoj državi na Srednjem istoku, ali izabrali su Europu, europsku demokraciju u kojoj postoje slobode i zakonske obveze. U kojoj zakoni nisu temeljeni na vjeri, ali ih svi građani bez obzira na svoju vjeroispovijest moraju poštovati. Muslimani koji dolaze u Europu glasaju nogama.

Nisu ni za kalifate ni za bilo koje druge oblike islamskih država. I svi oni koji plaše europske državljane islamizacijom Europe trebali bi ne samo razmišljati da ti muslimani nisu izabrali Europu da bi je islamizirali, nego da bi u njoj slobodno živjeli, već bi trebali uzeti u obzir i brojke. Nedavno istraživanje agencije Ipsos Mori pokazalo je koliko je javnost pogrešno obaviještena, odnosno da ima percepciju drugačiju od stvarnosti. Francuska, prema podacima iz 2015., ima najveći postotak muslimana, oko 7,5% (4,7 milijuna) u odnosu na ukupno stanovništvo, a javnost ocjenjuje da ih je u njihovoj državi čak 31%. Njemačka ima manje od 5,8% muslimana (4,8 milijuna), a javnost procjenjuje da ih je 19%, u Belgiji muslimana ima manje od 6%, a javnost drži da ih je 29%, u Italiji ih ima 2%, a javnost drži kako muslimana ima 20% itd. Kada bi broj muslimanskih migranata rastao današnjim ritmom, onda bi 2050. u EU bilo oko 40 milijuna muslimana, što bi bilo manje od 10 posto ukupnog stanovništva (500 milijuna). Je li to islamizacija Europe?

>>Biskup Josip Mrzljak: Ovo je islamizacija Europe i veliki ispit nama kršćanima

>>Rekordnih 18.000 ljudi na prosvjedu protiv islamizacije u Dresdenu

Komentara 58

BC
bura.curba
14:36 21.09.2015.

aha , to je samo propaganda, tako su rekli i za isusa, mojsija, abrahama ,muhammeda svi a.s ..ta Toboze ako ih je malo da nece da islamizuju svijet !?

NE
neboiznadzagreba
13:04 21.09.2015.

Kada su Hrvati bježali prema zapadnoeuropskim zemljama, govorili smo da idu trbuhom za kruhom, a ne da glasaju nogama; kada su novinari bili zatvarani, govorili smo da su veliki, vlasti nepoćudni,a ne da da znaju o stvarnosti više nego mi. Novine i novinar(i) koji daju naputke kako razmišljati, koji ne analiziraju stvarnost već je nameću,ne prelaze samo granice dobrog novinarstva već i granice dobrog ukusa.

FA
fakescreen
12:36 21.09.2015.

a ja sam izabrao krevet najljepše manekenke. a nju se pita a ne mene, pa ništa od te ljubavne veze. jbg. vraćam se obićnim curama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije