Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALAZI SE POD ISTRAGOM

Na zahtjev EPPO-a blokirana vinarija Tomislava Tolušića

Rezovac: Istražitelji odvode Tomislava Tolušića iz vinarije Apolitico
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
30.11.2022.
u 14:10

Mjera je privremena i može trajati najduže dvije godine bez da je optužnica protiv okrivljenog potvrđena. U slučaju da taj rok istekne vinarija će biti odblokirana.

Bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću blokirana je vinarija koja se nalazi u Rezovcu kod Virovitice. Do blokade je došlo na zahtjev europskog tužiteljstva (EPPO) koji protiv njega još uvijek vode istragu zbog malverzacija s novcem iz Europskih fondova, te ga povezuju s nešto više od 2,9 milijuna kuna nezakonite imovinske koristi.

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je zahtjev EPPO-a i donio privremenu mjeru kojom je bivšem ministru zabranjuje prodaja zgrade u Rezovačkim vinogradima. 

EPPO je u srpnju podnio prijedlog radi određivanja privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi OPG Terra Slavonia u predmetu protiv prvookrivljenika Tolušića zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela subvencijske prijevare i jedno kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Radi osiguranja oduzimanja nezakonito stečene imovinske koristi predloženo je određivanje privremene mjere osiguranja na nekretninama u vlasništvu OPG Terra Slavonia na kojima se uostalom i nalazi vinarija izgrađena novcem Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, a koja sredstva prema sadržaju inkriminacija koja mu se stavljaju na teret, nije trebao dobiti.

Mjera može trajati do potvrđivanja optužnice i to najdulje dvije godine, a nakon toga najdulje šezdeset dana od dostave državnom odvjetniku obavijesti o pravomoćnosti odluke kojom je oduzeta imovinska korist.

Komentara 2

ZD
zdenkoj
15:34 30.11.2022.

O sramoto pokri se ùšima.

Avatar southman
southman
14:35 30.11.2022.

Tomo je svoje popio !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije