Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Satisfakcija nakon 13 godina

Europski sud pravde Hamas skinuo s popisa terorističkih organizacija

Hamas
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.12.2014.
u 11:40

Sud je priopćio da je odluku donio na temelju proučavanja aktivnosti Hamasa, ne na temelju medijskih napisa i objava na internetu

Europski sud pravde poništio je odluku Europske unije o stavljanju palestinskog Hamasa na popis terorističkih organizacija. Ta odluka je donesena na temelju pomnog proučavanja svih aktivnosti Hamasa, a sud je pri tome ignorirao sve ono što o Hamasu pišu mediji ili ono što se o toj organizaciji može naći na internetu. No istodobno sud je presudio da će financiranje Hamas od strane EU i dalje ostati zamrznuto i to još najmanje tri mjeseca. 

EU stavila je Hamas na popis terorističkih organizacija u prosincu 2001. i to u sklopu zajedničke strategije za borbu protiv terorizma koja je usvojena nakon terorističkih napada 11. rujna ter iste godine. Hamas se na tu odluku žali Europskom sudu pravde i ta žalba danas je pozitivnop riješena. Hamasova odvjetnica Liliane Glock zadovoljna je odlukom suda, akazala je kako ta presuda cijelom svijetu pokazuje da je Hamas poptuno legalna organizacija. Odluka je objavljena svega nekoliko sati prije glasanja u Europskom parlamentu o priznavanju Palestinske države.  

>>https://www.vecernji.hr/svijet/hamas-pristao-poduprijeti-abbasa-da-icc-pocne-istrazivati-ratne-zlocine-956974

Komentara 6

TA
takitako
12:36 17.12.2014.

pa kako moze biti terorista onaj koji je stalno pod okupacijom i kojem se stalno oduzima sve sto se oduzimalo od nacista u 2 s.r zidovima u njemackoj, cak i mnogo mnogo vise, osim zivota, zemlja.....i djeca ,sloboda i to bez ikakvih sankcija od strane onih koji se hvale na "vrijednosti i demokratiju" ..ja ne znam koliko dvolicnosti ima zapad, ali ima puno, zemlju koju znaju da su okupirali, i vojsku koju znaju da okupira i ubija cak i djecu, vojsku koja blokira citav jedan narod (podrzavaju) ..i ne daju prava palestincima ,ne reagiraju, ne nazivaju to zidovskim terorizmom..ne, oni (cionisti i zapadni rezimi) su te rjeci iskljucivo izmislili za muslimane i vijeru islam..

TA
takitako
12:41 17.12.2014.

nikada nisam hamas smatrao teroristima..to je kao kada bi branitelje vukovara nazvao teroristima.

PA
pacoje
12:49 17.12.2014.

taki@ nije isto bas sve, vukovar je imao podrsku zapada, ali ne pogresnu kao sto cine sa cionistima, vukovaru nisu pomogli kada je trebalo ali kasnije jesu moralno..ali palestina to je katastrofa za moral svijeta, cionizam je tu u vlastilasti i drzi i rezime u zapadu pod kontrolom,kao i mnoge druge organizacije..a hamas ,hamas je otpor cionizmu,otpor za dostojan zivot,otpor svima koji ne zele otvarati oci,srca i vrata humanosti i pravde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije