Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pack: Njihova odluka
Povratak na članak

Europski pučani bez rasprave o HDZ-u i ćirilici

Unutar Europske pučke stranke, grupacije koja okuplja demokršćanske stranke u Europi, nitko dosad HDZ-u nije upućivao pitanja o referendumu o ćirilici u Vukovaru niti izražavao zabrinutost zbog stava HDZ-a prema tom referendumu, tvrde i HDZ-ovi i neki strani europarlamentarci.

Komentari 11

AT
atomised
14:42 08.12.2013.

Dakle jedna srbijanska vlada u kojoj sjede četnici i Miloševićevi socijalisti preko svoje diplomacije lobira u demokršćanskom klubu zastupnika u Europskom parlamentu dok istovremeno Zagreb, iz politikanstskih razloga, ustraje na istom pitanju. A što se tiče HDZ-a, Mađari su promijenili ustav, ograničili slobodu medija i opet se bore u Bruxellesu za svoje poteze. Karamarko s druge strane mrtav hladan onako lakonski poručuje da nije vrijeme za referendum kojim bi se jedno nakaradno rješenje dovelo u normalne okvire. Sad mu čak i iz Europe poručuju da ovo pitanje nema nikakve veze s Bruxellesom. Nema veze. Igrokaz naših političara se nastavlja.

VL
MA
Manolic
14:39 08.12.2013.

Pa problem je ono 30% i 50% sto je Racan promijenio u korist manjina! Sada svaka opcina ako ima sakicu Srba moze traziti kulturnu autonomiju, sutra udruzenje srpskih opcina pa SAO Krajinu,,zbog one,, svi Srbi u jednoj zemlji bila jea je agresija na Hrvatsku jer Hrvatska nije dozvolila teritorijalna preustrojavanja !!

VL
MA
Manolic
14:33 08.12.2013.

Tko je vecina u EU i tko tamo odlucuje Njemacka i Francuska ili Malta i Cipar !!?? Nije demokracija sto se pozeli nego sto vecina odluci !!

VL
GO
Goldstadt
16:17 08.12.2013.

večernjaci ... jer vas boli što nisu antiprotivni, sramota vas i stid bilo primate plaću od hrvatskog radnog čovjeka ,ali pljujete po Hrvatu kao po zadnjem smeću sram vas bilo i stid vas bilo smeće jedno novinarsko doći će kraj i vašem srpskokomunističkom i antihrvatskom izvješćivanju smradovi srpski ,,, pfujjj!!!!

VL
SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
15:39 08.12.2013.

Hrvatskoj su potrebna radnja mjesta i demokracija ćirilica, četnici i antiprirodni zakoni za podršku protuprirodnog bluda nikako Hrvatsko0j je potreban liberalizam a ne povampirenje komunističke partije i dikrature proletarijata te udbaški teror nad narodom kao što je to slučaj sada

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:23 08.12.2013.

Srbima u Hrvatskoj bi bilo bolje da se drze HRVATA i HRVATSKE i da se bore zajedno sa HRVATIMA za stabilizaciju i Ekonomski Preporod HRVATSKE umjesto sto sluze Srbiji za IZIVLJAVANJA..u Hrvatskoj...

VL
BO
bobo123
15:20 08.12.2013.

"odustali su od toga nakon što su se konzultirali s HDZ-ovim europarlamentarcima" Treba li bolji dokaz zašto je u Europski parlament potrebno slati prohrvatske snage? Što mislite kako bi se u ovoj situaciji postavili kukurikavci? Pa jedva bi dočekali i još bi digli ruke za neki zaključak u kojemu "osuđuju fašizam u Hrvatskoj". Zato na skorim izborima za EU glasajte za domoljubne stranke, koje će nadajmo se biti u velikoj koaliciji (HDZ, Hrast, HSS, HSP AS...). Svaki bačeni glas znači davanje prilike crvenima da nas ocrnjuju u Europi i svijetu. To im je uvijek dobro išlo.

VL
WI
wisdom
16:01 08.12.2013.

da karamarko nije dobio po njušci od evropski demokšćana, taj bi nosio majicu sa natpisom: DOLJE ĆIRILICA, ali je kukavica i neće da kaže zbog čega se sada drži po strani.

VL
DZ
Daniel.ZG
20:28 08.12.2013.

U Hrvatskoj danas žive građani, pa srbi i ostali. tako je to. Inače gledajuć sav ovaj jugosrbski cirkus mišljenja sam kako sve manjine treba ukinuti. Recimo slično kao u SAD. Doma radi i piši što hoćeš i kako hoćeš, alii službeni govor i pismo samo jedno. Isto je s kvotama zapošljvanja po ključu i glasovanju za sabor, te profiliranje kroz političke stranke. Sve to treba ukinuti jednom za svagda.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
21:40 08.12.2013.

Južni zbilja misle da ih netko u EU šljivi pola posto? Jeste bre raćo da ih zanima šta vi mislite Hrvatska nebi bila u EU, Kosovo nebi bilo nezavisno a Crna Gora bi vam još uvijek bila potrčko.

VL
BA
Barts
16:00 08.12.2013.

Taj referendum namece vise pitanja.Prvo i osnovno to je slovensko pismo koje su koristili i Hrvati (danas ga ima i medju neslovenima),prvenstveno u primorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji pocevsi od 8-9 veka ,da li se tim referendumom ukida deo hrvatske istorije?? Pravo ne poznaje cin osvete ,zato o ovome ne bi trebalo nepismeni da odlucuju,prostim jezikom receno ,ako su Nemci nekad cinili zlocine prema Rusima ,Rusija im je trebala zabraniti pravo na pismo i jezik.Mislim da ovaj cirkus sa cirilicom treba da se zataska u samoj Hrvatskoj ,jednostavno receno to je blam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.