Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ SANKCIJAMA

Europski povjerenik: Ne bismo trebali rezati plinske veze s Rusijom

Günther Oettinger
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
20.04.2014.
u 16:29

Tijekom brojnih razgovora s Gazpromom stekao sam dojam da će naši ruski partneri ispuniti svoje ugovorne obveze, poručio je Oettinger

Günther Oettinger, povjerenik EU za energetiku, smatra da europski pristup ruskom plinu nije ugrožen zbog mogućih ekonomskih sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize, prenose agencije.

- Tijekom brojnih razgovora s Gazpromom stekao sam dojam da će naši ruski partneri ispuniti svoje ugovorne obveze te da žele isporučivati plin - rekao je Oettinger za Welt am Sonntag. Dodao je kako se slažu da u slučaju sankcija plinski sektor ne bi trebao imati prioritet.

Oettinger je naglasio kako Gazprom drži oko 25 posto europskog plinskog tržišta.

- Protivim se slabljenju ili rezanju naših plinskih veza s Rusijom tijekom narednih godina. Ali moramo slijediti svoju strategiju diverzifikacije - rekao je Oettinger.

>> Ruski plin trese Europsku uniju – Južnog toka neće biti?

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
20:57 29.04.2014.

A odakle ce te nabavljati plin, ako i "prekinete" te veze? Da mozda nece dolaziti iz Australije?

DU
Deleted user
14:09 24.04.2014.

Europm je tesko iamti ugovore,ili neke dogovore,jer europa ne postuje apsolutno nista,i ponasa se kao da oni nesto rusiji izvoze ili isporucuju,pa normalno da sada ne smiju prekinuti ugovore,jer rusi automatski povlace,i preseljavaju na istok,Kina,Japan,Australija…….to je logicno,treba s europm prekinuti sve ugovore,pa neka se smrzavaju na zimu.

Avatar una12
una12
16:08 24.04.2014.

Pa nebi, ali smanjiti vezu dostave plina od Ruja. Nije bas pametno tako ovisiti od jednog partnera kao sto je sada slucaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije