Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Europska unija potiče Hrvatsku da ukine “harač”

Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Hrvatske traži “dosljedno ulaganje napora kako bi se prevladale slabosti pravosuđa" kao i "punu suradnju s ICTY-jem”.
09. prosinca 2009. u 18:13 33 komentara 2 prikaza
ljudi
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Europska unija potaknula je Hrvatsku da ponovno razmotri neke fiskalne mjere koje utječu na poslovno okruženje te je pozvala Hrvatsku da ukloni trgovinske mjere koje utječu na izvoz Europske unije.

Piše to u zaključku petoga sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Hrvatske, koji se u srijedu održao u Bruxellesu “u vrlo pozitivnome i proizvodnome ozračju”.

Sastankom su supredsjedali ravnateljica u Općoj upravi za proširenje Europske komisije Alexandra Cas-Granje i državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Davor Božinović.

Odbor smatra da Hrvatska mora “nastaviti opreznu fiskalnu politiku i ubrzati ustrojne preobrazbe”. Također traži “dosljedno ulaganje napora kako bi se prevladale slabosti pravosuđa, poboljšalo njegovu neovisnost i učinkovitost, te smanjilo broj neriješenih predmeta”, kao i “dodatno poticanje preobrazbe državne uprave, ulaganje pojačanih napora u borbi protiv organizirana zločina i korupcije na svim razinama, te punu suradnju s ICTY-jem”.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • treble:

    ajde da i ta unija koristi nečemu. naravno da ga treba ukinuti i smanjiti pdv jer država ovako nemože živjeti ! od kud PRAVO onima koji su nam sve ovo napravili da uvode nove poreze građanima.

  • Santiago:

    Krizni porez je pomogao državi.Naravno da nitko nije presretan sa njime ali bolje da smo se i toga odrekli nego da su ljudi završili na cesti.

  • veles:

    ovaj porez je čista pljačka države nauštrb onih koji rade, a za korist onih koji ne rade ništa