Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU nezadovoljan trgovinskim mjerama koje utječu na izvoz EU

Europska unija potiče Hrvatsku da ukine “harač”

ljudi
Patrik Macek/Pixsell
Autor
Stojan de Prato
09.12.2009.
u 18:13

Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Hrvatske traži “dosljedno ulaganje napora kako bi se prevladale slabosti pravosuđa" kao i "punu suradnju s ICTY-jem”.

Europska unija potaknula je Hrvatsku da ponovno razmotri neke fiskalne mjere koje utječu na poslovno okruženje te je pozvala Hrvatsku da ukloni trgovinske mjere koje utječu na izvoz Europske unije.

Piše to u zaključku petoga sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Hrvatske, koji se u srijedu održao u Bruxellesu “u vrlo pozitivnome i proizvodnome ozračju”.

Sastankom su supredsjedali ravnateljica u Općoj upravi za proširenje Europske komisije Alexandra Cas-Granje i državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Davor Božinović.

Odbor smatra da Hrvatska mora “nastaviti opreznu fiskalnu politiku i ubrzati ustrojne preobrazbe”. Također traži “dosljedno ulaganje napora kako bi se prevladale slabosti pravosuđa, poboljšalo njegovu neovisnost i učinkovitost, te smanjilo broj neriješenih predmeta”, kao i “dodatno poticanje preobrazbe državne uprave, ulaganje pojačanih napora u borbi protiv organizirana zločina i korupcije na svim razinama, te punu suradnju s ICTY-jem”.

Ključne riječi

Komentara 33

PR
Protivcenzure
19:11 09.12.2009.

ajde da i ta unija koristi nečemu. naravno da ga treba ukinuti i smanjiti pdv jer država ovako nemože živjeti ! od kud PRAVO onima koji su nam sve ovo napravili da uvode nove poreze građanima.

SA
Santiago
19:31 09.12.2009.

Krizni porez je pomogao državi.Naravno da nitko nije presretan sa njime ali bolje da smo se i toga odrekli nego da su ljudi završili na cesti.

VE
veles
19:25 09.12.2009.

ovaj porez je čista pljačka države nauštrb onih koji rade, a za korist onih koji ne rade ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije