Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEUČILIŠTE

Europska unija odobrila milijun eura za strojarski laboratorij

veleuciliste
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
17.05.2010.
u 16:15

Početkom svibnja Veleučilište je za dobivanje sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije prijavilo i projekt uređenja kemijsko-fizikalnog laboratorija.

Veleučilištu Karlovac za osnivanje strojarskog laboratorija odobreno je 1,05 milijuna eura iz IPA fonda Europske unije. Potpisivanje ugovora kojim bi počeo 18-mjesečni rok ostvarenja projekta očekuje se na jesen, vjerojatno 1. listopada.

– Projektna ideja potekla je iz potreba malih i srednjih metalsko-strojarskih poduzeća u Karlovačkoj županiji za obrazovanjem budućeg i sadašnjeg kadra, za suvremeno opremljenim laboratorijima i uslugama ispitivanja, različitih mjerenja, ali i potrebe za suradnjom u istraživačko-razvojnim projektima – kaže vršitelj dužnosti dekana Veleučilišta Karlovac Branko Wasserbauer.

Partner karlovačkoj visokoškolskoj ustanovi u ovom projektu je Sveučilište Zapadne Engleske iz Bristola. Projekt INTREPID vrijedan je 1,053.593 eura. Europska unija sudjeluje sa 745.593 eura. Partneri u projektu sudjeluju zajedno sa 307.985 eura. Za nabavu opreme planirano je 570.000 eura, a za uređenje i prilagodbu prostora 80.000 eura. Početkom svibnja Veleučilište je za dobivanje sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije prijavilo i projekt uređenja kemijsko-fizikalnog laboratorija. Nalazio bi se u istoj zgradi kao i strojarski, koja se nalazi u krugu Veleučilišta. I taj projekt nastao je kao reakcija na potrebe malih i srednjih poduzeća u Karlovačkoj županiji.

– Glavni cilj projekta je izgradnja infrastrukture i opremanje suvremenog laboratorija za istraživanja na području zaštite okoliša i autohtonih prehrambenih proizvoda – kaže B. Wasserbauer. Njegova je vrijednost oko milijun eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije