Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAZILA ŽALJENJE

Europska pravobraniteljica osudila istup Dubravke Šuice u TV emisiji: 'Izjave su bile neprimjerene'

Dubravka Šuica
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
1/2
29.03.2021.
u 14:45

Potpredsjednica EK za demokraciju i demografiju prozvala je voditelja emisije na Dubrovačkoj televiziji Paska Tomaša za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini, koje su, rekla je, "neistine i dezinformacije".

 Europska pučka pravobraniteljica Emily O'Reilly smatra da je "neprimjereno" što se Dubravka Šuica, potpredsjednica EK za demokraciju i demografiju, prošle godine uključila u emisiju "Glas naroda" na Dubrovačkoj televiziji i prozvala novinara Paska Tomaša za neprofesionalnost, objavio je u ponedjeljak njezin ured. 

Ured pučke pravobraniteljica pokrenuo je istragu u srpnju prošle godine i utvrdio da se "izjave potpredsjednice mogu shvatiti kao da mediji ne bi smjeli emitirati ili objavljivati kritičke komentare o javnim osobama", navodi se u službenoj odluci od 26. ožujka.

Pučka pravobraniteljica zbog toga smatra da su "izjave potpredsjednice Europske komisije bile neprimjerene", dodaje se. 

Šuica se u travnju prošle godine uključila u emisiju "Glas naroda" nakon što je gledatelj, komentirajući hrvatske političare, postavio i pitanje o podrijetlu njezine imovine.

 

Potpredsjednica EK za demokraciju i demografiju prozvala je voditelja emisije na Dubrovačkoj televiziji Paska Tomaša za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini, koje su, rekla je, "neistine i dezinformacije".

Europska komisija priopćila je nakon tog incidenta da "EK i potpredsjednica Šuica pridaju najveću moguću pozornost slobodi izražavanja, slobodi i pluralnosti medija, što su temeljne europske vrijednosti sadržane u Povelji EU-a o temeljnim pravima". 

Iako europska pučka pravobraniteljica pozdravlja ova pojašnjenja, "ombudsman izražava žaljenje što se ni Komisija ni potpredsjednica nisu ispričali zbog tog incidenta" i pozvala Komisiju da podsjeti svoje povjerenike na oprez pri javnim istupima. 

Komentara 13

Avatar BaZZD
BaZZD
15:05 29.03.2021.

Mene sramota, pa zar ovakva seljoberka i lopuža sklona kradji i malverzacijama da predstavlja i zastupa Hrvatsku..........ubacite u google..................profesorica-po-zanimanju-svi-komentiraju-suicin-govor-na-engleskom-pogledajte-zasto

VA
vadis1
15:41 29.03.2021.

Suicu poznam, ona je jako licemjerna i korumpirana osoba. Zena je nesposobna, ali zna lagati.

NE
Neo001
15:55 29.03.2021.

Europska pravobraniteljica samo iznosi što joj servira naša šugoslavska medijska banda. Ta pravobraniteljica ne zna da Hrvati nemaju svojih hrvatskih, demokratski, neovisnih medija, već je to sve jugo-srpsko smeće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije