Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTROGE MJERE

EU dijeli packe ovim državama zbog ograničavanja slobode kretanja: 'Imate 10 dana'

The German-Czech border crossing of Zinnwald in Saxony is closed due to COVID-19 precautions
Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.02.2021.
u 13:39

Pisma su upućena Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Danskoj, Finskoj i Švedskoj

Europska komisija je upozorila šest zemalja članica zbog njihovih mjera kojima ograničavaju slobodu putovanja u pokušaju suzbijanja pandemije koronavirusa, ocijenivši ih diskriminatornima i nerazmjernima epidemiološkoj situaciji, izjavio je u utorak glasnogovornik Komisije Christian Wigand.

“Istaknuli smo potrebu da ograničenja putovanja budu nediskriminatorna i razmjerna. Tražimo od zemalja da svoje mjere usklade sa zajednički usvojenim preporukama o slobodi kretanja”, rekao je Wigand. Pisma su upućena Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Danskoj, Finskoj i Švedskoj.

Navedene države imaju deset dana za odgovor Komisiji, koja ne isključuje ni mogućnost poduzimanja pravnih mjera.

Belgija je uvela zabranu svih nebitnih putovanja. Njemačka je uvela zabranu ulaska u zemlju iz Češke, Slovačke i austrijske savezne pokrajine Tirol, zbog opasnosti širenja zaraznijih varijanti virusa.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 3

TO
tomzag
13:43 23.02.2021.

Da, i u isto vrijeme već godinu dana hermetički zatvorene granice s Rusijom. Dokle ide taj korona fašizam - to nije normalno.

DU
Deleted user
13:43 23.02.2021.

To je samo kozmetika koja ne vodi ničemu... Recimo nisu upozorili Austriju KK ona generalno na ulazu traži test i bez obzira na to moraš u karantenu iz koje možeš tek 5 kasnije izaći ako je test opet negativan. De facto je i to zatvaranje granice...

JO
jorgen
14:22 23.02.2021.

Istovremeno Nizozemska hladno ima policijski sat i nitko izvana se ne uzbuđuje - prosvjedima Nizozemaca unatoč. Double standards.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije