Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog novog zakona

Europska komisija upozorila Francusku radi pribjegavanja protekcionizmu

europska unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.05.2014.
u 17:25

Francuski ministar gospodarstva Arnaud Montebourg odgovorio je pak na kritike iz Europske komisije rekavši da Francuska nije na prodaju.

Europska komisija upozorila je Francusku radi pribjegavanja protekcionizmu, javlja worldbulletin.net.

Razlog tome je novi francuski zakon koji će vladi omogućiti da stavi veto ili odobri strana preuzimanja u sektorima od strateškog značaja. Europska komisija pregledat će novi zakon i vidjeti je li u skladu s pravilima Europske unije kako bi bili sigurni da nije previše protekcionistički.

Michel Barnier, povjerenik Europske unije za financijska tržišta kazao je da će zakon biti temeljito pregledan i dodao da bi se moglo raditi o ograničavanju slobodnog kretanja kapitala.

Francuski ministar gospodarstva Arnaud Montebourg odgovorio je pak na kritike iz Europske komisije rekavši da Francuska nije na prodaju.

Inače, taj zakon mogao bi postati prepreka za General Electric koji je ponudio 17 milijardi dolara za energetsku imovinu francuske kompanije Alstom. Francuska vlada kritizirala je ponudu General Electrica rekavši da favorizira saveze između kompanija umjesto izravne prodaje.

- Mi nismo plijen. Posebno u takvim strateškim područjima- rekao je Montebourg za RMC radio. Dodao je da bi savez mogao biti napravljen s General Electricom. - To nije slučaj u ovom trenutku, ali to se može razviti - rekao je Montebourg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije