Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMCI POPUSTILI

Europska komisija piše mišljenje o srbijanskoj kandidaturi

tadić
Arhivska fotografija
Autor
Stojan de Prato
25.10.2010.
u 15:39

Bruxelles je obećao nagraditi Beograd za suradnju na rezoluciji Opće skupštine UN-a o Kosovu.

Ministri vanjskih poslova 26 zemalja članica Europske unije nagovorili su u ponedjeljak na sastanku Vijeća EU za opće poslove u Luxembourgu svojega nizozemskoga kolegu da malo zanemari protivljenje Tweede kamera, nizozemskoga parlamenta, nastavku srbijanskoga puta prema članstvu u EU dok su ratni zločinci Ratko Mladić i Goran Hadžić na slobodi. Vijeće je jednoglasno odlučilo zatražiti od Europske komisije da sastavi mišljenje o zahtjevu za članstvom u EU koji je Srbija predala lanjskoga 22. prosinca.

Naime, Bruxelles je obećao nagraditi Beograd za suradnju na rezoluciji Opće skupštine UN-a o Kosovu, pa je sada to obećanje, ne bi li se osigurao nastavak srbijanske suradnje, trebalo i ostvariti.

O EK-ovu mišljenju, odnosno o prelasku Srbije iz moguće kandidatskoga u kandidatski položaj, Vijeće će glasovati najranije za godinu dana. No, Nizozemci su u zaključak Vijeća ubacili paragraf koji upozorava da nikakva daljnjega napretka Srbije prema  EU neće biti do uhićenja Mladića i Hadžića. Takav su svoj raniji uvjet, međutim, upravo prekršili.

Komentara 10

OB
-obrisani-
15:50 25.10.2010.

pa uhvati vi Mladića i Hadžića .

FU
fudbal
17:05 25.10.2010.

To je najbolja potvrda da eu podupire genocid,zlocine,kriminal i korupciju.Zar srbiju koja je obiljezena za vijek vijekova zele na silu u europi bez obzira sto je mladic i dalje na slobodi,sto se srbija od 90-tih sprda sa evropom i svijetom,zar nisu pokazali prije par dana u italiji koliki su primitivci i zar im najveci zlocinac u povijesti ovih naroda,prljavi cetnicki vodja draza mihajlovic-nije heroj i antifasista.

GA
garderp
19:21 25.10.2010.

Srbija postaje kandidatom za EU. Sigurno ce ovaj proces biti ubrzan. Svijet na nju ne gleda kroz tamne ocale i mrznju, kao sto se to ovdje cini. Drugim rijecima, znaju oni vani za sve nas na Balkanu ko smo i sto smo, te tako i prolazimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije