Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićenje Perkovića

Europska komisija: Nadgledat ćemo primjenu zakona

josip perković
Sanjin Strukić/PIXSELL
01.01.2014.
u 15:45

Promjena zakona koja je danas stupila na snagu predstavlja povratak hrvatskih propisa u stanje usklađenosti s propisima EU, poručuju iz EK.

Iz Europske komisije poručili su da promjena zakona koja je danas stupila na snagu i temeljem koje se jutros dogodilo nekoliko uhićenja, među ostalim i Josipa Perkovića, predstavlja povratak hrvatskih propisa u stanje usklađenosti s propisima EU.

Iz ureda Viviane Reding dodaju kako će nadgledati primjenu hrvatskog zakona.

- Promijenjeni hrvatski zakon o primjeni europskog uhidbenog naloga, koji je stupio na snagu danas, uklonio je vremensko ograničenje koje je sprečavalo primjenu naloga na zločine počinjene prije 7. kolovoza 2002. godine. Ta promjena vraća hrvatski zakon u stanje usklađenosti u smislu primjene europskih uhidbenih naloga na sve prijestupe, neovisno o danu njihova počinjenja. Europska komisija će nadgledati kako se taj promijenjeni zakon primijenjuje – izjavila je Mina Andreeva, glasnogovornica potpredsjednice EK i povjerenice za pravosuđe Viviane Reding.

>>Nobilo: Perković se protivi izručenju jer ne vjeruje da bi imao pošteno suđenje

>>Josipović o uhićenju Perkovića: Sve je u rukama pravosuđa

Komentara 11

Avatar got2get
got2get
16:01 01.01.2014.

potonuše komunistički teroristi kao titanic ! nema mulje...gotovo je boljševičko preslagivanje i falsificiranje u svoju korist

Avatar Django
Django
16:04 01.01.2014.

Hvala na čestitkama, i ja vama gđo Reding želim sve najbolje u novoj godini :-)

DU
Deleted user
17:27 01.01.2014.

I treba nazirati jer nemate posla s ni s civiliziranim ni europskim političarima već s bizantincima orijentiranih balkanskom prevarantskom mentalitetu. Nije narod takav, da ne bi bilo zabune - govorim samo o političarima na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije