Naslovnica Vijesti Hrvatska

Europska komisija: Arbitraža će se nastaviti i u slučaju da hrvatski parlament izglasuje povlačenje

Europska komisija očekuje od Hrvatske, kao što bismo očekivali i od Slovenije, da se drži svojih obveza i nastavi podržavati arbitražni postupak, rekla je uime Europske komisije glasnogovornica Mina Andreeva
29. srpnja 2015. u 12:26 272 komentara 26153 prikaza
Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Dok je u Saboru trajala rasprava o povlačenju Hrvatske iz arbitražnog sporazuma, glasnogovornica Europske komisije Mina Andreeva na podnevnom brifingu za novinare u Bruxellesu izjavila je da će se "arbitraža nastaviti i u slučaju da hrvatski parlament izglasa povlačenje".

– Razumijemo zabrinutost hrvatskih vlasti, no Komisija je, u pismu koje je potpredsjednik EK Frans Timmermans jučer uputio potpredsjednici hrvatske Vlade Vesni Pusić, izrazila zabrinutost zbog namjere Hrvatske da se jednostrano povuče iz arbitražnog sporazuma – rekla je glasnogovornica EK.

Ponovila je da unutar arbitraže postoje mehanizmi za rješavanje hrvatske zabrinutosti te da je važno da se dođe do konačne odluke arbitražnog sudišta.

– Europska komisija očekuje od Hrvatske, kao što bismo očekivali i od Slovenije, da se drži svojih obveza i nastavi podržavati arbitražni postupak. I ako hrvatski parlament izglasuje povlačenje, arbitraža će se nastaviti – rekla je uime Europske komisije glasnogovornica Mina Andreeva.

Poruku Europske komisije na svom je Twitter profilu komentirala bivša premijerka Jadranka Kosor koja tvrdi kako Europska komisija nije nadležna nad državom članicom u rješavanju bilateralnog pitanja.

>> UŽIVO Milanović: Povjerenje je iznevjereno, moramo van! Karamarko: To je pokušaj prevare

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • kudcesname:

  Mrš lopovi birokratski i potkupljivi.

 • Avatar diana majhen
  diana majhen:

  mogu samo ponoviti, nek se gone. nemaju ingerencije nad ovim, nemaju nikakvo pravo utjecati na ovo, nego očekuju da podvijemo rep i uplašimo se. karamarko je danas bio odličan, jasno i glasno je rekao da nas njihovo mišljenje ne zanima.

 • Deleted user:

  Hoće opaničar da kaže da je EU koruptivna država koju moraju prihvatiti svi koji žive u EU