Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natjecanje

Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok turistički nacionalni EDEN pobjednik

Foto: Branimir Bradarić
1/2
01.12.2017.
u 17:04

Ove godine u finalu natjecanja, uz nagrađeni projekt, bili su i Smiljan, Đakovo, Konavle i Zagorje.

Vukovarsko-srijemska županija nacionalni je pobjednik Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) za 2016/2017 godinu koju provodi Hrvatska turistička zajednica (HTZ). Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije nacionalni pobjednik je postala na osnovu projekta Vukovar - Vučedol - Ilok.


- Cilj izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju turističku ponudu te ju temelje na materijalnoj kulturnoj baštini čime pridonose cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone“, rekla je direktorica sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponuda HTZ-a Slavija Jačan Obratov koja je nazočila EDEN workshopu koji je održan danas u Vukovaru.  

Pojasnila je i kako se nagrada dodjeljuje od 2006. godine kada se HTZ uključio u cijelu priču. Dodala je i kako poslije proglašenja pobjednika slijedi snimanje promo i video materijala te da će turistička ponuda cijele županije biti vidljivija i prisutnija na turističkom tržištu. Tako će i projekt „Vukovar – Vučedol – Ilok“ biti promoviran i na tržištu Austrije i Slovenije.

- Ove tri destinacije čine jednu cjelinu koja predstavlja kolijevku naše civilizacije. Ove godine u finalu natjecanja, uz nagrađeni projekt, bili su i Smiljan, Đakovo, Konavle i Zagorje. Važno je znati i kako Europska komisija, koja je nositelj projekta, insistira i da se uz nacionalnog pobjednika vrši i promocija ostalih finalista kao i ranije nagrađenih, rekla je Jačan Obratov dodajući kako sve te destinacije imaju puno toga za pokazati.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak kaže kako ta nagrada izuzetno puno znači za turizam cijele županije te da je i ova nagrada dokaz koliko je ova županija bogata turističkim sadržajima. Dodala je i kako je Vukovarsko-srijemska županija do sada bila tri puta u finalu ovoga natjecanja.

-Ova nagrada svakako će nam povećati vidljivost na turističkom tržištu što nam je iznimno važno. Na svim turističkim djelatnicima sada je da nastave dalje razvijati turističke proizvode kao i infrastrukturu. Važno je i da svaki dionik nastavi raditi ali i da rade u sinergiji. Samo na taj način možemo biti vidljiviji i kvalitetniji, rekla je Bušić Srpak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije