Naslovnica Vijesti Hrvatska

Europarlamentarka Marijana Petir posjetila Veljka Marića u mitrovačkom zatvoru

Izvijestila ga je da je njegov slučaj otvorila u Europskom parlamentu i obećala mu je da neće stati na tome
23. prosinca 2014. u 20:32 23 komentara 2308 prikaza
Marijana Petir
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

– Tražim da se pokrene rješavanje mog slučaja, da mojim mukama dođe kraj i da dođem u Hrvatsku – rekao je danas Veljko Marić, hrvatski branitelj koji je u zatvoru Srijemskoj Mitrovici zbog, navodnog, ratnog zločina, hrvatskoj zastupnici u Europskom parlamentu Marijani Petir koja ga je, kao jedina hrvatska politička dužnosnica posjetila u mitrovačkom zatvoru.

U današnjem priopćenju eurozastupnice navodi se da je Marić narušenog zdravlja, ne dobiva lijekove te je 40 dana bio bez antibiotika. Marijana Petir mu je donijela hranu i druge potrepštine jer si Marić sam kuha kad ima što, s obzirom na to da je zatvorska hrana nejestiva. Posjetila ga je uoči Božića kako bi mu pokazala da nije sam i da nije zaboravljen te ga je izvijestila da je njegov slučaj otvorila u Europskom parlamentu i obećala mu je da neće stati na tome. Prilikom razgovora Marić joj je rekao da nije kriv i da je žrtva sustava te nije skrivao ogorčenje hrvatskim vlastima koje su ga ostavile u Srbiji.

Zastupnica Petir rekla je da će tražiti sastanak s hrvatskim ministrom pravosuđa kao i ministricom vanjskih poslova kako bi od njih zatražila da poduzmu potrebne korake za Marićevo transferiranje u Hrvatsku, budući da je on izrazio sumnju u to da je takav zahtjev ikad upućen. Ujedno je najavila prigovor na izvješće o napretku Srbije u pristupanju EU ukoliko se stanje ne promijeni. Ministra branitelja javno je pozvala da osigura novac za odvjetnika Veljka Marića.

– Veljku Mariću se krše ljudska prava jer proces protiv njega traje 5 godina i ne nazire mu se kraj. Veljko Marić je državljanin EU, Hrvatska je članica EU i sukladno tome treba zaštititi prava svog državljanina – rekla je zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

>> Veljko Marić: Nemojte me zaboraviti u Srbiji

>> 'Srbija ide toliko daleko da zabranjuje posjet humanitaraca Veljku Mariću'

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    To je stvarno apsurd da čovjek leži u srbiji a nije tamo ratovao . Stvarno sramota . trebalo bi srbiji uvesti vize dok ga ne puste

  • nada.jurincic:

    Zaslužila je svaki cent koji prima.Marijana je hrvatska uzdanica u EU.

  • pinkec:

    Bravo Marijana Petir! Sada vidimo Vladu RH, ali i oporbu na (ne) djelu!