Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neočekivano imenovanje
Povratak na članak

Europa potvrdila Plenkovićev ugled

Ako liberali nametnu svoju kandidatkinju Margrethe Vestager za šeficu Komisije, u takvoj križaljci Plenković bi mogao istaknuti svoju kandidaturu ili za mjesto predsjednika Europskog vijeća ili visokog predstavnika za vanjsku i sigurnosnu politiku EU

Komentari 25

DU
Deleted user
09:12 01.06.2019.

Tja, kaj se more. Naš "aktualni" vođa, učitelj i usrećitej Andrjuša P. možda i ima kakav ugled u EU-u (bilo mu sa srećom), ali to se nipošto ne može reći za Hrvatsku. Kod velikog dijela stanovništva Andrjuša P. je "ugledan" točno onoliko koliko i svaki politički uzurpator i diktator. To nisam izmislio ja, nego su to pokazali prošlotjedni izbori za EP. Naš Andrjuša dobro prolazi jedino kod onih koji imaju manje ili veće koristi od toga što mu podilaze na ovaj ili onaj način, kao i kod medija koje je podčinio i tzv. civilnih udrugara koje je potkupio. Sve druge "građanke i građani ove zemlje" (citat preuzet od Bernardić Dade zvanog Bero) i predobro znaju s kim imaju posla. Kaj se nas tiče, Andrjuša može u EU već sutra. Što prije to bolje. Amen.

VL
IB
iva.begovic
09:10 01.06.2019.

Pučani su u prošlom sazivu imali predsjednika Komisije (Juncker) pa je malo vjerojatno da ga mogu imati i u ovom sazivu. Naročito kada se uzme u obzir da imaju samo 179 što je 37 eurozastupnika manje u odnosu na prošli saziv EU Parlamenta. Weber, čini mi se, nema ili ima vrlo malo šanse pa je tako nevažno tko je pregovarač.

VL
Avatar Django
Django
09:07 01.06.2019.

Plenkovićev odlazak na neku poziciju u EU bilo bi vjerojatno najbolje što se može desiti HDZ-u. No to se neće dogoditi jer njegov zadatak uništavanja stranke još nije dovršen. Zbog toga ono “neka se javi za pet godina”.

VL
SN
snovakor
09:53 01.06.2019.

Ovime samo pokazuje koje su zapravo prave namjere g.Plenkovica, a da mu nije bas stalo do hrvatskih građana i stanja u drzavi i ako oni to non stop tako prezentiraju..cilj im je sasvim nesto drugo..nama u drzavi na celu treba.neko, ko ce htjeti raditi zapravu za tu drzavu i njene građane a ne samo za svoje politicke pozicije i svoje osobne ciljeve !!! Sve dok se to ne stabilizira i kristalizira, sve do tada se ova drzava nece pomaknuti s mrtve tocke i pokrenuti ka boljem zivotu svih građana ove drzave !!

VL
DU
Deleted user
12:13 01.06.2019.

Ugledan u Europi ali ne i u ovoj balkanskoj prčiji. To sve govori o nama a ne o njemu.

VL
Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
09:12 01.06.2019.

Kad nekome pada ugled u balkanskoj krčmi,automatski mu raste u civiliziranom svijetu.

VL
TT
tTony
15:19 01.06.2019.

Pelenkovicu je mjesto u Briselu da hrvastska napokon izabere nacionalnog drzavnika koji ima tezinu .

VL
AE
Aedes2017
15:57 01.06.2019.

Plenković je u EU teški marginalan i bez elementarne koalicijske težine.Jednostavno,na tom poslu nitko i ništa.Svu tu ,,šarenu laž,, je sam stvorio dizeći si cijenu u,politički, minornoj Hrvatskoj.

VL
Avatar Foton
Foton
13:42 01.06.2019.

Njima Plenki, a nama kaj ostane, kojekakovi polupismeni uje i ujice, Vase i Ruzice. A sudeci po komentarima, “ narod” se tome veseli. A kako znamo, glupost se skupo placa, no Hrvati su na to vec navikli.

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
10:46 01.06.2019.

hoće li sa sobom povesti relkovića,maldinija ,sauchu,mišića,škibolu.nek davor ivanković pođe arbitrirati tko je stvarni vlasnik pomfrita,belgija ili francuska.......

VL
DU
Deleted user
15:35 01.06.2019.

Budući da je u HDZ-u Plenković jedan od rijetkih glasova razuma, ne bi me iznenadilo da bi Brkić ili Stier ako zamijene Plenkovića u HDZ-u, pomislili da ga mogu zamijeniti i u ugledu kojeg uživa u europskim procesima.

VL
IB
iva.begovic
09:25 01.06.2019.

Vrijeme je da žena bude na čelnoj poziciji EU Komisije. Margrethe Vestager je sjajna. Iako su socijalisti na vlasti u Danskoj, prema migrantima su vodili mudriju politiku od njemačkih i austrijskih pučana. To je nova ljevica i novi liberali, vrijeme pučana i Merkel je prošlo. Na ovim izborima iznenadili su liberali i zeleni. Neke nove agende, neke nove snage. Glavni pregovarač u ime alijanse socijaldemokrata je Španjolac - Pedro Sanchez. Čija je stranka jako dobro prošla na ovim EU izborima. Dolaze neka nova vremena. Izlaznost na ove EU izbore u prosjeku je bila viša od 50 %. Europski narodi su odlučili da im je pomalo dosta pučana.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.