Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje iz Njemačke
Povratak na članak

Europa ne može dugo podnijeti ovako visoke cijene energije: 'Najgore tek dolazi'

Europa bi trebala zakočiti potražnju kako bi riješila energetsku krizu i ne može se dugo nositi s visokim cijenama plina, upozorio je šef njemačke energetske kompanije RWE Andree Stracke.

Komentari 3

HO
homofobic
15:03 07.09.2022.

Nije mi jasno otkuda "kriza" dostave i cjena u Europi kada rusi predstavljaju manje od 9% svjetske dobave plina i manje od 6% svjetske dobave nafte . Cjene nafte i ukapljenog plina su na razini PRIJE kraja sjecnja 2020, znaci mjesec dana ranije od agresije na Ukrainu. Cjene goriva na ulici su u Americi tamo gdje su ih diktirali zeleni i njihova lutka na koncu Biden, prije rata u Ukraini! Arapi prodaju naftu i ukapljeni plin po cjeni daleko od cjena u Njemackoj, Nafta se na burzama u Londonu i NY prodaje po cjenama koje nemaju veze s krizom u Njemackoj,. Elektricna energija u Francuskoj 65% nuklearna i 20% termoelektrane na njemacni ugljen nemogu biti opravdane nestasicom plina u NJemackoj. Talijani dobivaju plin iz Afrike i sa Kaspijskog jezera, Francuski i Spanjolski plin iz Alzira, Indija i Kina na arapskoj nafti i ruskoj daleko ispod trzisne cjene ... Otkuda taj smak svjeta od koga svi drhcu radi Sjever 1 sto su ga rusi zatvorili upravo kao sto je to Trump predvidao prije 3 godine? Madari i Cesi prodani putleru dobivaju svu energiju kao i prije 2 godine ... ??????? Izgleda da netko ima nekakav zadatak iz komesarijata a raja guta sve sto joj se uturi!

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
16:55 07.09.2022.

Što ne može? Ako treba past će se trava. Ovaca koliko hoćeš.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.