Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Europa nam sad želi vratiti 3,5 tisuća migranata kojima ne da azil

Naslovnica 1.10.
Foto: VL
01.10.2016.
u 00:03

Najviše zahtjeva za ponovnim prihvatom migranata stiglo je iz Austrije, njih 1782. Hrvatska mora odgovoriti za mjesec-dva

Zapadne zemlje žele poslati u Hrvatsku tisuće i tisuće migranata koje oni sami ne žele primiti. Od početka ove godine pa do kraja rujna Hrvatska je zaprimila čak 3493 zahtjeva za ponovni prihvat migranata koji su preko naše zemlje stigli na zapad.

Riječ je o ljudima kojima nisu odobreni azili u zemljama u kojima su ih tražili. Najviše je zahtjeva za ponovnim prihvatom stiglo iz Austrije, njih 1782. Obistini li se taj scenarij, teško je reći kamo će se toliki broj ljudi smjestiti.

Rokovi u kojima Hrvatska mora odgovoriti na zahtjeve zapadnih zemalja za preuzimanje migranata u rasponu su od mjesec do dva.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće teme:

>>Ivan Klasnić: Da, trebam novi bubreg, ali nije tako dramatično kako se piše

>>Račan: Tonino Picula bit će dobar kandidat za predsjednika države

>>Škegro: Banci date 100 kn, a ona vam vrati 99. Zašto to činite?

>>Šeparović: Nedopustivi su Orepićevi napadi na Ustavni sud

>>Ispovijest svećenika: Do kraja života nosit ću biljeg ubojice

>>Slobodan Šnajder: Radim na Hrvatskom Faustu, dio drugi

Foto: VLm

Komentara 74

Avatar Mican999
Mican999
21:01 30.09.2016.

Jeli Ostoja Rankoviću... to su tvoji pa si ih sad uzmi doma. Ti si ih transferirao u EU umjesto da si ih zaustavio na granici Lijepe naše.

Avatar istina007
istina007
22:28 30.09.2016.

To se znalo od početka nemačka želi zadržiti migrante koji su školovane doktore a one koji nemaju školu rasturati po drugim zemljama u EU. Pre sedam meseci u mađarskom televiziju u vestima bio da Angela Merkel izjavio da je u vreme rata poterano 100 000 srba tako da Hrvatska može da primibtoliko migranta a ja ne razumemzašfo nijedan političar u Hrvatsku to nije rekao zašto to nije bio u Hrvatskim medijama. Ja sam mađarica iz Vojvodine imam i mađarsko državjanstvo tako preksutra je gladanje i ja sa. glasala i gladala za Ne pustiti migrante u Mađarsku oni bi isfo dobili što nevtreba zaoDnim zemljama. A postavljam i pitanje zašfo je onim osobama odbijan zahtev ne daj bože da među njima bude i terorista. Evo kodnad u Vojvodinu migrante već prave nered prvo u Šidu pljačkali pa sa nožom izbili mladića koji jedva ostao živ, pa onda u Suboticu napali su mladića od koga su hteli uzeti mobilni a na kraju sa nožom pisekli lice i sad neki dan isto u Vojvodinu 14g devojčicu hteli silovati. Da li nam treba ovo? Naše dece neće biti bezbedni ako to dopustimo.

SS
sokac sa drave
20:56 30.09.2016.

Preko nase zemlje je stiglo osamsto tisuca Arapa i po toj logici bi trebali sve primiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije