Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Europa je bila nada, a to mora ponovno postati

Uspjeh Nacionalne fronte (FN) u Francuskoj, koja je došla prva, zvučio je kao bomba premda se znalo da će vladajuća Socijalistička stranka predsjednika Françoisa Hollandea biti kažnjena.

Komentari 5

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
16:58 01.06.2014.

Sve je čisto i bistro u EU za one koji glavu nemaju samo zbog nošenja škrlaka i promotere europskih vrijednosti kao što je autor i njemu slični. Većina gradjana ekskomunističkih članica su imali osjećaj prosperiteta zbog rasprodaje državne imovine i bjesomučnog zaduživanja države, tvrtki i stanovništva. Ovo znači, kako bi se reklo bivšeg nazadnog sustava da su pojeli svoj minuli i budući rad, a sada nastpaju gladne godine. Koliko su sretni Rumunji vidi se iz ispitivanja javnog mišljenja kada je polovina ovih izjavila da se bolje živjelo za Čaušeskua, dok tri četvrtine Bugara izjavljuju da im je sada nepodnošljiv život. Većina gradjana starih (kapitalističkih) nerazvijenih članica tzv. PIIGS imaju alternativni izbor, "u goru ili u vodu" ili kunu kugu da ih umori. O kobajagi benefitima članstva i života u EU spinuje samo korumpirana politička i društvena elita. Što se tiče Lijepe naše ova je svoje privatizacijske i kreditne bonuse već potrošila izvan EU, a učlanjivanjem u ovu je stupila u živi pijesak koji će je progutati. Tako će završiti tisućugodišnji san Hrvata da u svojoj nezavisnoj državi budu uključeni u zajednici euro(atlanskoj) zajednici naroda.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
09:39 02.06.2014.

Za Renzija je glasalo dosta bivših Berlusconijevih i Grillovih birača...dobio je podršku od lijevice, centra i desnice...i tako je ušutkao bivše komuniste u svojoj stranci, koji su ostali bez argumenata.Svi europski političari su svjesni da su reforme u Uniji potrebne, ali nitko do sada nije poduzimao ništa.Zašto? Vidjet ćemo dali će Renzi uspjeti pokrenuti europsku močvaru... strategija mu nije konflikt i sukob sa Njemačkom, nego uvjeravanje...pa sve ovisi o njegovoj moći zavođenja tete Anđe.

VL
Avatar sayla 007
sayla 007
13:19 01.06.2014.

Renzi Premijer tehnicke valade postavljen sa strane EU bankstera, a ne demokratskim putem na demokratskim izborima, ovo im je treci ''premijer'' u dvije godine. Zemlja ima preko 2 tisuce miliardi eura drzavnog deficita, ekonomiju na koljenima,nezposlenost mladog narastaja preko 35 posto, i ovakvi bi nam trebali ulijevati neku nadu? Tuzno. Ja ne znam cemu se vi radujete, jasno je mackama da ce se ta unija raspasti samo je pitanje vremena. Mislim da ce upravo Francuska izici prva, Marine Le Pen svaki Bozji dan prica o izlasku, jucer je pitala Francuze '- 'Sta mislite sta ce EU uraditi kada mi budemo izlazili, hoce poslati nas tenkove? I zaradila ogroman aplauz. Hoce reci kako su diktatori, arogantni, neprijatelji demokracije, kao sto i jesu.

VL
XA
xaron
16:58 01.06.2014.

EU je Nada za Nomada.

VL
DU
Deleted user
18:53 01.06.2014.

Nikola Turajlić: O kobajagi benefitima članstva i života u EU spinuje samo korumpirana politička i društvena elita. --------------------------------------------------------------------------------------------- Ne spominješ plaćanje carine, telefonskih poziva i ostalih nameta..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.