Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GLOBALNO POVEZANA EUROPA'
Povratak na članak

EU stvara pandan kineskom projektu 'Pojas i put'

Gordan Grlić Radman predstavlja Hrvatsku na Vijeću za vanjske poslove

Komentari 5

MP
miroslav.petkovic.7564
18:43 13.07.2021.

Kina koristi ekonomske i financijske alate..A koja zemlja to ne koristili pokloni nesto kao dar gluposti.Pa ameri nam htjeli F16 stare rage prodat papreno pa onda stopirali..Kina je ne zaustavljiva sad je to doslo do izrazaja.Milijardu i petsto miliona ljudii rasvijena ekonomija nove tehnologije. Nazalost Europa nema nataliteta totalni podbacaj pabuvoze migrante sve doktori i profesori..Zatim zavladala pedofilija itd..Slusam ns TV u Moskvi daju velike novce za radanje djece poticaj...Ovdje polako piceja rast natalitet..Plan im je ovdje u Rusiji za cetrdeset god povecat stanovnistvo na trista miliona...Inace ovdje je je veliko useljavanje iz bivsi sovjetski republika iz Afrike Irana Kine, Indije i prijateljske Juzne Amerike.

VL
XA
xaron
20:09 13.07.2021.

Crnogorci navikli dobijati sve mukte u Jugi, pa su sada iznenađeni da nešto moraju i platiti. Na redu je traženje novog sponzora, za sada idu na Zapad, a kad to propadne , na Istok, pa sve tako u krug, samo da ne plate.

VL
JO
jorgen
10:22 14.07.2021.

Grčka je najbolji primjer koliko je pametno osloniti se na kreditne linije zapadnih banaka. Jedan matematičar je izračunao da je doslovno nemoguće vratiti te kredite po uvjetima koji su potpisani. Počeli su prodavati nacionalno blago, davati u koncesiju povijesne iskopine, prodavati otoke. Ne, dame i gospodo, nema sreće s bankama - bez obzira s koje strane svijeta dolazile. A EU debelo kasni s bilo čime, dok se oni išta dogovore i pokrenu (i kojim sredstvima?) potrebno je min. 10 godina za realizaciju. Niti se ima novca, niti se ima strategije niti složnosti a na kraju krajeva niti sposobnosti. EU postaje drugorazredna tvorevina nekada jakih država, što se najbolje vidi u IT sektoru gdje EU uopće nema zastupljenih vodećih tvrtki na svjetskoj razini.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.