Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'besmislena i kukavička'

EU osudila odluku da se u Turskoj zabrani Twitter

Neelie Kroes
Foto: DPA/PIXSELL
22.03.2014.
u 15:45

- Građani moraju biti slobodni komunicirati i slobodno birati načine kako da to čine. To očito uključuje i pristup internetu- rekao je Füle.

Europska unija osudila je odluku da se u Turskoj ugasi Twitter, javlja European VoiceOdluku su opisali kao neutemeljenu, besmislenu i kukavičku. 

Podsjetimo , turski premijer Recep Tayyip Erdogan je na jednom skupu najavio da vlada ima sudsku odluku da blokira Twitter, a nekoliko sati kasnije korisnici te društvene mreže počeli su doživljavati probleme. Štefan Füle, povjerenik europske komisije za proširenje kazao je da zabrana Twittera u Turskoj ozbiljno zabrinjava.

- Građani moraju biti slobodni komunicirati i slobodno birati načine kako da to čine. To očito uključuje i pristup internetu- rekao je Füle.

Neelie Kroes, predstavnica Europske komisije za digitalnu agendu otišla je još dalje. - Zabrana Twittera u Turskoj je neutemeljena, besmislena i kukavička- rekla je.

>> Turska ugasila Twitter tjedan dana prije izbora

Komentara 4

XA
xaron
18:38 24.03.2014.

Turci bi htjeli u EU, a nije im jasno šta treba da rade, te ih ovi iz Brusseles-a smatraju zemljom trećeg svijeta kao i Somaliju, Afganistan... Ovo sa Twitterom samo pokazuje gdje Turska stvarno pripada.

HR
hrxxx111
21:28 22.03.2014.

gle ne mozes uci u EU al cemo ti mi cijelo vrijeme pametovati,vikati sto smijes a sto ne i prijetiti ako ne poslusas

M3
Miške 3
12:05 25.03.2014.

Dobro su napravili, zabranivši to kapitalističko smeće, kojim se bave besposličari a i time na njima zarađuju. Sve te društvene mreže izmislili imperijalisti globalnog kapitalizma da kontroliraju svijet. Istovremeno razaraju industriju, otvaraju robne centre gdje prodaju svoju jeftinu robu ( smeće) proizvodenu Aziji, koja im povećava profit. Po njihovom, profit je sve- čovjek ništa. Ali ima Face Bok, Twiter. Greška je Turaka da se guraju u EU gdje ih smatraju ljudskim otpadom. Bolje im bi bilo da uđu u zajednicu zemalja s Rusijom. Pa da vidite, kako bi ih Zapad molio da uđu u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije