Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RH SE OD HAKERA ŠTITI SK@UT-om

EU osniva jedinicu za brzu obranu od kibernetičkih napada

23.06.2021.
u 10:45

U Hrvatskoj je 2019. spriječeno pet kibernetičkih napada, među kojima su bili i napadi na Ministarstvo obrane i Ministarstvo vanjskih poslova

Komentara 6

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
10:49 23.06.2021.

a koju vražju mater više nose te brnjice???????????

SI
sisavac
14:53 23.06.2021.

ako nije eu reagirala na američko prisluškivanje merkelice, ni vodećih eu političara, onda nema potrebe da se osnivaju nekakve jedinice, koje će biti podređene amerikancima. kad jedna danska pomaže amerima u prisluškivanju njemačkih političara, onda nema potrebe govoriti u europskoj uniji kao nekoj zajednici, već kao jednoj od američkih saveznih država. u tom svom lutanju, eu je napravila pogrešan korak, svoje interesne sfere nije definirala, već je to ostavila amerima, i zato eu nazaduje, dok je indija i kina prestižu s obje strane. sve dok eu ne bude amere gledala kao konkurente u svemu (kao što amer gleda i tretira eu), eu bude patuljak i sve nevažniji faktor u svijetu. kad bi eu imala svijest koga ona predstavlja i za koga eu institucije trebaju raditi, sasjekle bi američke it gigante i općenito njihove korporacije, otežala im poslovanje u uniji, onemogućila kupovanje eu firmi koje predstavljaju neku stratešku orijentaciju. eu treba ojačati svoje firme, koje ne smiju postati plijen amerima, jer amer konkurenciju rješava kupovanjem. žalosno da jedan siemens u svjetskim razmjerima u it industriji ne predstavlja ništa. bosch još manje. u eu ne postoji niti jedan svjetski igrač u mobilnoj telefoniji, jedan kineski zte, da ne spominjemo huawei ili xiaomi, je jaču od kompletne eu it industrije i mobilne telefonije. eu se ne ponaša kao država, a trebala bi, i štititi interese eu-a. amer preko nato-a kontrolira čitavu eu. tko to nije shvatio do sada, neće nikad.

ĐU
Đueo
11:39 23.06.2021.

Kibernetički napadi na EU . Bilo bi ljepo kad bi to bili " neprijatelji" Rusi,kinezi,iranci ali nisu jer jednostavno nemaju interesa. Isto tako kao što ratove u europi i sredozemlju od neuspjelih u letoniji,čehoslovačkoj ,do uspjelih u Hrvatakoj,Gruziji,Moldaviji,ukraini,libiji,maroku,siriji...nisu ložili nini rusi,ni kinezi več naši dragi saveznici i prijatelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije