Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za spas Europske unije

'EU nužna rigorozna solidarnost i uspostava ratne ekonomije'

Spanish PM Sanchez wears a face mask and protective gloves amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Mostoles
Foto: Moncloa Palace/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.04.2020.
u 17:22

Sanchez je pozvao EU na stvaranje zajedničkog duga kroz tzv. korona-obveznice, čemu se do sada protive najbogatije države poput Njemačke

Španjolski premijer Pedro Sanchez pozvao je sve države Europske unije na "rigoroznu solidarnost" u vrijeme pandemije koronavirusa i nakon nje.

Sanchez je pozvao EU na stvaranje zajedničkog duga kroz tzv. korona-obveznice, čemu se do sada protive najbogatije države poput Njemačke. Obveznice su vrijednosni papiri s fiksnom kamatnom stopom, a o uvođenju zajedničkih europskih korona-obveznica ministri financija 27 članica EU raspravljat će u utorak 7. travnja.

Da pandemija ne bi srušila EU, kaže Sanchez, "Europska unija mora uspostaviti ratnu ekonomiju kao sredstvo borbe, ponovne izgradnje i gospodarskog oporavka Europe", napisao je Sanchez za portal Frankfurter Allgemeine Zeitunga Faz.net.

U Španjolskoj je trenutno koronavirusom zaraženo 130.759 ljudi, a umrlo je 12.418 osoba.

Komentara 3

PL
Playmaker
19:26 05.04.2020.

Nevjerojatno koji Odvratni Članak u pola bijela dana !!!😎😎😎 Sram vas bilo fui

Avatar NiceGuy
NiceGuy
22:47 05.04.2020.

-..kog briga za švapske majmunarije, svima više idu na nos

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije