Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 milijuna dolara

Etiopija zaprijetila Srbiji zbog duga iz 50-ih

Tomislav Nikolić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
30.12.2014.
u 16:53

Beogradski dnevnik prenosi kako su etiopski dužnosnici poslali signale državnom vrhu Srbije kako će, ako srpski diplomati isele iz veleposlanstva i Srbija otpiše dug s pripadajućim kamatama, imati njihovu potporu oko Kosova

Etiopija prijeti da će priznati neovisnost Kosova ako Beograd bude ustrajao na vraćanju duga od 100 milijuna dolara, doznaju Večernje novosti. Riječ je o starom dugu za oružje isporučenom još 50-ih na koje Srbija kao nasljednik bivše države ima pravo, a neriješen je i status zgrade u kojoj je smješteno veleposlanstvo Srbije u Adis Abebi, koja je bila dar cara Hailea Selasija prijatelju Josipu Brozu.

Beogradski dnevnik prenosi kako su etiopski dužnosnici poslali signale državnom vrhu Srbije kako će, ako se srpski diplomati isele iz veleposlanstva i Srbija otpiše dug s  pripadajućim kamatama, imati njihovu potporu oko Kosova,  drugim riječima, neće priznati neovisnost Kosova. Od 54 države Afričke unije kojoj pripada i Etiopija, samo 22 su priznale neovisno Kosovo, ali kada bi Adis Abeba priznala Kosovo, to bi izazvalo domino efekt novih priznavanja Kosova, ocjenjuju Novosti.

>> Nikolić: Hrvati nikako da shvate kako im mi nismo neprijatelji

Komentara 15

LE
lea55
11:04 31.12.2014.

Prvo procitaj pazljivo tekst. pa onda komentiraj.Etiopija je duzna Srbiji. a ne obratno.

DA
dario2612
17:33 30.12.2014.

jel Etiopija "preti" ili "prijeti" ?

Avatar Baroudeur
Baroudeur
18:38 30.12.2014.

Pa tko u svijetu moze dugovati Etijopiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije