Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG LOŠE OVOGODIŠNJE ŽETVE

Etiopija na rubu gladi, hitno traži pomoć

glad
Reuters
22.10.2009.
u 09:05

Najsiromašnija zemlja na svijetu nužno treba pomoć, a opustjele, na suncu izgorjele oranice najsnažnija su poruka koliko su zalihe hrane u toj državi na niskim razinama i prijete stanovnicima umiranjem od gladi.

Vlada Etiopije pozvala je humanitarne organizacije i svjetsku javnost za hitnu pomoć jer je njezinih 6,2 milijuna stanovnika na rubu gladi što je posljedica, uz ostalo, i loše ovogodišnje žetve.

Ujedinjeni narodi već se bore s manjkovima od 85 milijuna dolara u svojim humanitarnim zalihama namijenjenih Etiopiji.

Najsiromašnija zemlja svijeta nužno treba pomoć, a opustjele, na suncu izgorjele oranice najsnažnija su poruka koliko su zalihe hrane u toj državi na niskim razinama i prijete umiranjem od gladi.

Seljaci na jugu Etiopije, regije koja je najsnažnije pogođena lošom žetvom, proučili su da u ovoj sezoni ne očekuju niti jedan jedini gram žitarica sa svojih oranica.

Ova je afrička država prije 25 godina također zabilježila veliku glad svojih stanovnika kada je umrlo milijun Etiopljana.

Ključne riječi

Komentara 3

CA
CaptMikulaMali
16:14 23.10.2009.

Gladni su?? A koliko su tenkova nabavili? A ostalog oružja?

MA
Maslova
14:55 22.10.2009.

Nekad potencijal za vrijeme Selassieja, sada na rubu egzistencije...zemlja kojoj je gospodarstvo činila samo poljoprivreda (pšenica i kava), pod nemilosrdnim klimatskim uvjetima i nedostatkom financijskih sredstava jednostavno umire...prestrašno...

MM
Mladen Miletić
17:25 22.10.2009.

Etiopija na rubu gladi, hitno traži pomoć, dobro je da nisu ljudi gladni ! Kod nas nema gladi seljačine proizvode i previše pa nemamo kuda sa proizvodima. Problem je kod gladnih da nemaju ni prijevoz da si odvezu ono štoo bogati zapad ( ne balkan mješati tu!) netreba što bi im dao poklonio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije