Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Etičke dvojbe vezane uz mogućnost genetske modifikacije ljudi

Nakon popravka vlastitog i krađe iz tuđih genoma slijedi dizajniranje novih oblika života.

Komentari 1

Avatar Bud Humski
Bud Humski
20:52 11.02.2018.

"Povijest bi takvo moguće ubrzanje ljudske evolucije mogla pamtiti kao naš najveći uspjeh, ali možda i kao najveću pogrešku koju smo ikada učinili." Upravo tako. Ali poznajuci ljudsku vrstu, uopce ne sumnjam da ce te eticke dileme biti prevazidjene i novosteceno znanje vrlo brzo biti upotrijebljeno. Ne vjerujem da je atomska ili hidrogenska bomba imalo manja opasnost po covjecanstvo od saznanja do kojih su znanstvenici vec dosli i do kojih ce tek doci, a koja ce posluziti u svrhu genetickog inzenjeringa. Prije svega, buducnost covjecanstva lezi na nekim drugim planetama u nekim drugim zvjezdanim sustavima, jer naseg Sunca a samim tim i Zemlje jednog dana vise nece biti... A za zivot u novim svijetovima ljude ce trebati modificirati, poboljsati i prilagoditi novim zivotnim uvjetima. Kako ce to funkcionirati dok smo jos svi na Zemlji, kakva ce biti reakcija prirodnih na dizajnirane i dizajniranih na prirodne... to je "pitanje od milijun dolara" a odgovor na to pitanje bi mogao odrediti buducnost ljudske vrste.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.