Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Essam Mahi, egipatski novinar

Nije dobra vijest za otetog Hrvata da Al-Sisi ne želi popustiti ISIL-u

essam mahi egipatski novinar
Foto: Privatni album
09.08.2015.
u 17:30

Iako su šanse da se Tomislav živ izvuče iz kandži terorista minimalne, nada postoji dokle god se ne pokaže suprotno, smatra egipatski novinar Essam Mahi

Egipatski novinar Essam Mahi uvjeren je da će se danas, u nedjelju, do kraja dana saznati sudbina otetog Hrvata Tomislava Salopeka. “U najgorem slučaju bit će objavljena snimka njegova pogubljenja ili će dati novi rok za ispunjenje novih zahtjeva. Iako su šanse da se Tomislav živ izvuče iz kandži terorista minimalne, nada postoji dokle god se ne pokaže suprotno. Za Tomislava bi moglo biti kobno što egipatska vlada neće popustiti terorističkim pritiscima unatoč zamolbi hrvatske strane i bez obzira na krajnji ishod otmice.

Ako popuste danas, sutra će se dogoditi nova otmica i teroristi će imati nove zahtjeve. Da im se malo popusti, teroristi bi dobili krila, a tada tko zna što bismo sve mogli očekivati. Predsjednik Al-Sisi pokazao je odlučnost na otvaranju Sueskog kanala 2 i kazao da neće popustiti pred teroristima, već će ih iskorijeniti bez obzira na cijenu. I nastavak suđenja članovima Muslimanske braće na čelu sa svrgnutim predsjednikom Mohamedom Mursijem dokaz je kako Al-Sisi neće pokleknuti pred teroristima.

Žene za koje teroristi traže da se oslobode u zamjenu za život otetog Hrvata Tomislava Salopeka već su pravomoćno osuđene zbog terorizma i odslužit će svoje kazne. Egipat je pred vrlo opasnom prekretnicom i danas mu je prioritet, osim gospodarskog oporavka, teška borba protiv terorizma koji je postao rak koji se širi brzinom munje. Zbog toga ne vjerujem da će Egipat na čelu s generalom i predsjednikom Abdel Fattah Al-Sisijem pokleknuti pred terorističkim zahtjevima bez obzira na visoku cijenu.”     

>> Al Sisi naredio svim snagama sigurnosti da učine sve kako bi pronašli Tomislava Salopeka

Komentara 8

MP
mparac3
18:39 09.08.2015.

Al-Sisi je masovni ubojica, ljudski satrap i zlocinac koji je drzavnim udarom i krvoprolicem svrgnuo s vlasti prvog egipadskog predsjednika, izabranog na demokratskim izborima i slobodnom voljom gradjana Egipta. Nitko istome nije osporavao nikada regularnost izbora, nu ovaj bivsi sef tajne sluzbe Mubarakova rezima smatra da demokracija nije izborna kutija (vec valjda krvavi nozevi i bajunete njegovih sljedbenika), te pocini zlocine neprihvatljive zdravom ljudskom umu (paljenje zivih ljudi po djamijama....)....

DR
dragutinka
20:06 09.08.2015.

ovaj novinar je cak rekao i previse, zna se da diktator sisija ubija ili hapsi svakog novinara koji se usudi kritizirati vojsku i njega kao vojnog diktatora koji ubija svakog koji mu se protivi barem i mirnim prosvjedima, i toi to je istina, to mozete videti u youtube ili ako ste pratili tisak koji nije u cenzuri zapada i cionista, to vam kazem iz srca, ovaj novinar je rekao cak i previse a ostalo mozete sami da procjenite sto je to sto jos nije smio rjeci, on ne smje se vise reci

MA
makotako
20:10 09.08.2015.

zar postoji novinar koji bi smio govoriti suprotno od faraona sisija, pa taj nista ne ostavlja slobodno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije