Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTOK ZEMLJE

Eskalacija nasilja u Ukrajini: 'Borbe moraju odmah prestati, Rusija mora reagirati'

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.02.2017.
u 13:07

Kremlj je poručio da novo nasilje u istočnoj Ukrajini ukazuje na potrebu brzog nastavka dijaloga između SAD-a i Rusije.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk pozvao je u četvrtak Rusiju da iskoristi svoj utjecaj na pobunjenike u istočnoj Ukrajini kako bi zaustavila novu eskalaciju nasilja u tom području.

"Ponovno su nas podsjetili na kontinuirani izazov ruske agresije u istočnoj Ukrajini", rekao je Tusk na konferenciji za novinare. "Borbe moraju odmah prestati. Prekid vatre mora se poštivati."

"Rusija treba iskoristiti svoj utjecaj kako bi se proruski separatisti povukli."

Na istoku Ukrajine došlo je do nove eskalacije nasilja koja se podudara s dolaskom u Bijelu kuću Donalda Trumpa, koji je obećao poboljšati odnose s Rusijom.

Najmanje je šest osoba poginulo u srijedu na bojišnici na istoku Ukrajine četvrtog dana borba između ukrajinskih vojnika i proruskih pobunjenika, a od nedjelje je poginulo 19 ljudi.

Kremlj je poručio da novo nasilje u istočnoj Ukrajini ukazuje na potrebu brzog nastavka dijaloga između SAD-a i Rusije.

NATO je u srijedu pozvao Moskvu da iskoristi svoj utjecaj na proruske pobunjenike i privoli ih na prekid vatre.

>> Rusija predala prosvjednu notu ukrajinskom vojnom atašeu zbog prelijetanja zrakoplova kod Krima

Komentara 6

DU
Deleted user
16:17 02.02.2017.

mislim da će uskoro izbiti ratni sukobi u ukrajini, balkanu i južno kineskom moru... a sve iz razloga što gubitnici clintoni ne mogu prihvatiti poraz na predsjedničkim izborima i sve će učiniti da tr amp pravi greške kako bi ga američki narod maknuo s vlasti, bez obzira na žrtve....dao im bog nemira i ratova u njihovoj domovinu ame rici kako ga siju po čitavom svijetu u ime demokracije, a sami ju ne poštuiju u svojoj domovini...teški totalitarci....za njih je tito i njegova partija bila demokracija...

Avatar nekakav
nekakav
14:09 02.02.2017.

a nikakve osude i prijetnje ukrajinskom režimu, za započinjanje napada i prelaska crte razdvajanja, koju 'čuva' oess? pa kako to, društvo novinari, da ne pazite na objektivnost, ili ona nije potrebna? vrlo je bitno tko je prekršio primirje, pa sese lakše shvati što se tamo događa. sad, kad su dobili po tamburi ukrajinski nacisti, i povlače se, svi razbijeni, gube teritorij koji su donedavno imali, e sad rusi ajd stisnite vi svoje, nek se oni vrate?! halo, pa rusi tamo nemaju nikoga! niti jedan oess promatrač nije vidio rusa tamo, sve ukrajince koji ne priznaju vojnu huntu. zašto ne pišete objektivno? radije svojem tekstu na dnu stavite 'preveo taj i taj...

Avatar BubicaMarica
BubicaMarica
03:36 07.02.2017.

Zašto se nigdje ne spominje da je novinar BBC snimio puno tenkova i vojnika među civilima??? I da je to upravo ukrajinska strana prekoračila "crtu"?? To bi ameri i europa trebali reagirati! Ali svi se prave blesavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije