Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret

Esawij Frej: U Hrvatskoj suživot moguć poslije rata

Foto: Branimir Bradarić
01.02.2018.
u 16:14

- Došli smo u Hrvatsku da naučimo više o povijesti nastanka hrvatske države ali i pojačamo odnose između dvije zemlje

U sklopu svoje posjete Hrvatskoj danas je Vukovar posjetio potpredsjednik izraelskog Knesseta i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Izrael-Hrvatska Esawij Frej.

- Došli smo u Hrvatsku da naučimo više o povijesti nastanka hrvatske države ali i pojačamo odnose između dvije zemlje. Svaka nacija ima svoj tužni dio povijesti. Treba znati kako taj tužan i mračan dio shvatiti kao pouku i shvatiti kako nastaviti dalje. Vidjeli smo kako je u Hrvatskoj suživot moguć i poslije rata, rekao je Frej.

U njegovom društvu bio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić koji je rekao kako je Vukovar za hrvatski narod simbol obrane Hrvatske 1991. godine i jedna od križnih postaja teškog križnog puta za opstojnost i samostalnost Hrvatske.

- I sami smo se kroz razgovore uvjerili kako je i u dobru i zlu, i nakon svih tih nesretnih povijesnih činjenica kroz koje smo prošli u Hrvatskoj, u Vukovaru moguć život. Trebamo okrenuti pogled prema naprijed u budućnost i što možemo učiniti sami i kako svi zajedno pomoći gospodarstvu, poduzetništvu i poljoprivredi i osiguramo kvalitetan život svih građana bez obzira na vjeru, naciju, političku pripadnost, rekao je Brkić.

Domaćin gostima bio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako prvo trebamo prepoznati čovjeka među sobom i težiti podizanju standarda bez obzira na to tko je kojeg porijekla, vjeroispovijesti, svjetonazora, spola ili dobi. Dodao je i kako je tijekom razgovora bilo riječi i o potencijalnim ulaganjima pri čemu je posebno napomenuo da Vukovar investitorima nudi najbolje uvjete za ulaganja. Potpredsjednik izraelskog parlamenta u Vukovaru je razgovarao i s predsjednicima vijeća Mađarske, Rusinske, Srpske i Ukrajinske nacionalne manjine u gradu.

Tijekom posjete Vukovaru gosti su razgledali i sustav navodnjavanja tvrtke Vupik d.d. te obišli Spomen dom Ovčara, mjesto masovne grobnice na Ovčari i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog. Svoj boravak u Vukovaru završili su posjetom Mjestu sjećanja vukovarska bolnica 1991.

Pogledajte i Memorijalno groblje u Vukovaru:

1/38

Komentara 9

AR
Armagedon
18:32 01.02.2018.

a od kada je to SAD naš najbolji prijatelj..... to samo naivci mogu misliti.... SAD nikome nije prijatelj osim samom sebi

PR
PraljakZločinac
16:36 01.02.2018.

naš prvi i najbolji prijatelji - SAD ne zahtjevaju vize za EU države... ali za balkansku hrvatsku to ne važi... a drugi najbolji - izrael -ljuti se zbog revidiranja ustaške povjesti jasenovca i prodaje nam stare istrošene avione koje ćemoemo dobit za koju godinu, jer još nekako rade...

Avatar Cokolinda
Cokolinda
17:16 01.02.2018.

trebali smo ga odvest u Jasenovac da vidi di nasa povijest pocinje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije