Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na otoku Stromboli
Povratak na članak

Eruptirao vulkan u Italiji: Turisti skakali u more, jedna osoba poginula

Otok Stromboli, na kojem se snimao film 1950. s Ingrid Bergman, zajedno s preostalim otocima Eolskog otočja, postao je tijekom posljednjih desetljeća odmorište za bogate i slavne

Komentari 22

VJ
vjaceslav
00:27 04.07.2019.

korupcija i erupcija prema (lat.) imenicama corruptio i eruptio. a glagoli korumpirati i e r u m p i r a t i prema (lat.) corrumpere i erumpere. (klaičev "rječnik stranih riječi", anić-silićev i matičin pravopis)

VL
Avatar Django
Django
23:51 03.07.2019.

Prvi puta da u Večernjem konačno pročitam pravilno napisano - vulkani naime eruptiraju. Zato jer se za provalu vulkana kaže erupcija a ne erumpija. Nevjerojatno je kakvi se sve nepismeni čobani, koji su na satovima hrvatskog očito sjedili na ušima, upuštaju u lingvističke diskusije.

VL
HU
hudarupa3
10:26 04.07.2019.

Mi Jugoslaveni bismo rekli da je u vulkanu prekipjelo i da je izbljuvao vatru nakon što je pukao poklopac.

VL
Avatar rubinet
rubinet
21:39 03.07.2019.

Grozno to kad erumpira vulkan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.