Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zeland

Erumpirao vulkan iz 'Gospodara prstenova', turisti bježali

Jelena Urukalo
Foto: Goran Kovačić
1/2
21.11.2012.
u 11:07

Samo kilometar od erupcije našlo se 90-ak učenika u pratnji roditelja i učitelja, no srećom, nitko nije stradao

Nadomak erupciji bilo je danas 90-ak djece koja su se s planinarima uspinjala na planinu Tongariro na Novom Zelandu gdje je proradio vulkan i ispušta pepeo od oko pet kilometra u zrak. Vulkan je to iz popularne trilogije Petera Jacksona "Gospodar prstenova" koji je postao atrakcija posjetitelja upravo zbog filma.

Učenici iz Napiera koji su bili u pratnji šestero roditelja i četiri učitelja, sada su na sigurnom, no bili su nešto manje od kilometar udaljeni kada je vulkan počeo izbacivati pepeo, piše Daily Mail.

– Bili smo odmah kraj erupcije, bilo je nevjerojatno. Nalazili smo se oko kilometar udaljeni od erupcije, ali taman u sigurnoj zoni jer je kraj nas bio znak. Vidjeli smo brojne turiste kako trče dolje pa se ni mi nismo dugo zadržavali – ispričala je učiteljica Lomi Schaumkel.

Civilna obrana priopćila je da je riječ o manjoj erupciji te su upozorili lokalno stanovništvo kako su moguće nove manje erupcije pepela zbog čega trebaju ostati u kućama i zatvoriti prozore i vrata.

Inače, ovo je druga erupcija Mount Tongariroa ove godine, posljednji put erumpirao je u kolovozu, a prije toga je mirovao čak 100 godina.

>> Nakon više od stoljeća probudio se još jedan novozelandski vulkan

Komentara 1

JE
jester
15:02 21.11.2012.

Erumpirao - imate sreće upravo je izašlo novo izdanje Velikog rječnika stranih riječi dr. Bratoljuba Klaića. Prelistajte neće biti na odmet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije