Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele sukob

Eritrejske vlasti ne žele na etiopske napade odgovoriti ratom

Shimeles Kemal
AFP/PIXSELL
16.03.2012.
u 13:28

Dan nakon što je Etiopija napala njihove vojne baze, eritrejske vlasti poručile da neće nasjesti na neprijateljske provokacije

Eritrejske vlasi odbile su u petak mogućnost ulaska u rat nakon što je njihove tri vojne baze dan ranije napala susjedna Etiopija. Kako piše BBC, jučerašnji napadi na eritrejske vojne baze izvedeni su kao odgovor na napad izvršen 18. siječnja. Tada je na sjeveru Etiopije ubijeno pet europskih turista te oteto dvoje Nijemaca, a Etiopljani su za taj čin okrivili Eritreju.

Iako je Etiopija priznala da je napala baze za koje tvrdi da služe za obuku terorista, Eritrejci odbijaju odgovoriti na takvu provokaciju te ističu kako su se proteklih 30 godina dovoljno borili te da se neće uvući u rat preko neprijateljskih provokacija. Rekao je to eritrejski ministar za informacije Ali Abdu te dodao da su samo oni koji ne znaju pravu cijenu rata željni ratovati.

Ministarstvo vanjskih poslova Eritreje izdalo je priopćenje u kojem navodi kako je jučerašnji incident pokušaj skretanja pozornosti s pravog problema, a taj je etiopska ilegalna okupacija eritrejskog teritorija.

Ključne riječi

Komentara 3

RI
Riznica
18:33 16.03.2012.

Etiopija je teroristicka zamlja koja je napala sve i jednu zemlju u okruzenju... Dobili su po nosu od Eritreje a dobice uskoro i od Somalije...

SP
spartak
20:40 16.03.2012.

Taj rat je odlučen u nekoj sobi na nekom katu u zgradi CIA-e. Dvije najsiromašnije zemlje na svijetu sigurno ne bi same krenule u rat. Trebalo bi znati pozadinu., a nisam dobro upućen kakve se igre tu igraju. Zasigurno ne za dobro ni Etiopije ni Eritreje.

PR
&primjedba
17:15 17.03.2012.

u 20:40h spartak je napisao/la: a nisam dobro upućen kakve se igre tu igraju. ~~~~~~~~~~~~~~~~~ E da, tako je... Samo citaj i uci! Prepusti pisanje onima koji znaju! A ti u kut, i suti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije