Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne nazire se kraj

Ergović spas traži u Njemačkoj, a radnici mu dali još samo koji dan

'11.01.2012., Koprivnica - Prosvjed 150 radnika tvrtke za preradu drveta Bilokalnik jer je uprava tvrtke najavila da ce ih sve otpustiti.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
15.03.2012.
u 18:45

sindikalist Franjo Veble prije dva dana protiv uprave tvrtke policiji je podnio kaznenu prijavu zbog opravdane sumnje u gospodarski kriminal

Nema previše dobrih vijesti za radnike nekadašnjeg podravskog drvoprerađivačkog diva. Njihova nezavidna situacija posljednjih tjedana gotovo se nije pomakla s mrtve točke pa je većina od oko 135 radnika Bilokalnika Drva još uvijek kod kuće na prisilnom odmoru.

Kod kuće i bez plaće

Osim što do njih ne dolaze spasonosne informacije da će se nastaviti proizvodnja, problem je što nisu dobili ni plaće za siječanj i veljaču, a za one prije, iako je to prikazano na isplatnim listama, nisu izvršene uplate prema mirovinskim i zdravstvenim fondovima te bankama. Ivan Ergović, vlasnik Nexe grupe, čiji je Bilokalnik Drvo član, potonje je najavio uplatiti tijekom jučerašnjeg dana, a s obzirom da je radnike obavijestio da je u pregovorima s mogućim partnerom iz Njemačke, odlučili su mu dati još jednu priliku prije nego krenu u nove prosvjede. Rezultati tih pregovora trebali bi biti poznati u utorak.

- Ergović je obećao da će se u srijedu ujutro pojaviti na skupu radnika i osobno im reći što će biti s njima i kakva je budućnost tvrtke. Ako izigra riječ, radnici su složni da idu k njemu ispred zgrade Hrvatske udruge poslodavaca, čiji je on predsjednik - izjavio je Franjo Veble, regionalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, koji je prije dva dana protiv uprave Bilokalnik Drva policiji podnio i kaznenu prijavu zbog opravdane sumnje u gospodarski kriminal.

Dodao je kako je u tijeku prikupljanje potpisa radnika, odnosno davanje punomoći sindikatima za eventualno pokretanje stečaja. Do srijede bi svi potpisi trebali biti prikupljeni i tada će se, kaže, donijeti i odluka hoće li se pokrenuti stečaj ili će se od toga odustati.

Kupovanje vremena

- Iskreno, ne nadam se ničemu dobrom. Mislim da vlasnici samo kupuju vrijeme i prodaju nam maglu. Sada niti imam radnu knjižicu niti dobivam plaću i mislim da će nas na kraju izbaciti na ulicu kao zadnje pse - rekao je jedan od ogorčenih radnika Bilokalnik Drva, koji ne vjeruje da će im pomoći i možebitni prosvjedi u Zagrebu, ali kaže da, kao i njegovi kolege, neće odustati dokle god ima nade.

Ključne riječi

Komentara 1

SU
Sumanut
08:27 16.03.2012.

Kriminal!! Gdje god zagrebeš- zagrebeš u .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije