Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atrakcija

Ergela Lipik: Mjesto lipicanaca, bogate povijesti i učenja

ergela (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/3
29.05.2013.
u 18:47

– Često nam dođu mališani iz Dječjeg vrtića „Kockica“ u Lipiku. Oni su stalni gosti na ergeli, a neka od djece, zbog blizine, dolaze poslije i sa svojim roditeljima, rekli su nam Dario i Franjo.

LIPIK - Radost djece u prvom susretu s prekrasnim lipicancima na ergeli u Lipiku, teško je opisati. Na ergelu u obilazak svakodnevno dolazi veliki broj najmlađih, učenika i organiziranih skupina.

Djeci je to uvijek nezaboravni doživljaj, a priliku da prvi put zajaši konja i uz pažnju Darija i Franje, koji rade na ergeli, u sedlu napravi nekoliko krugova po prostoru manježa, svako dijete s veseljem prihvati.

– Često nam dođu mališani iz Dječjeg vrtića „Kockica“ u Lipiku. Oni su stalni gosti na ergeli, a neka od djece, zbog blizine, dolaze poslije i sa svojim roditeljima, rekli su nam Dario i Franjo.

Ergelu tijekom godine obiđe veliki broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. Voditelj Damir Jakšić kaže da je Ergela postala i nezaobilazno odredište turističkih posjeta ovom kraju. Državna ergela Lipik nije samo mjesto gdje borave prekrasna grla lipicanca nego i mjesto upoznavanja s povijesti. A u terenskoj nastavi uživaju i djeca i učenici i studenti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije