Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTUČEN U NAJVEĆIM GRADOVIMA

Erdogan se oglasio nakon šokantnog poraza: 'Izbori nisu kraj, već prekretnica...'

Turski predsjednik Erdogan predstavio novi kabinet
Foto: Mustafa Kaya/XINHUA
1/6
01.04.2024.
u 08:08

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je rano u ponedjeljak da njegova vladajuća stranka nije postigala željeni rezultat na nedjeljnim lokalnim izborima, dodajući da će izvršiti samokritiku i pozabaviti se nedostacima.

Aktualni oporbeni gradonačelnici Istanbula i Ankare proglasili su u nedjelju pobjedu na lokalnim izborima, što znači da stranka turskog predsjednika gubi u dva najveća grada u zemlji. Istanbulski gradonačelnik Ekrem Imamoglu, kandidat glavne turske oporbene stranke CHP, proglasio je pobjedu rekavši da vodi s više od milijun glasova nakon što je prebrojano 96 posto glasačkih listića.

Gradonačelnik Ankare Mansur Yavas, također iz stranke CHP, proglasio je pobjedu u tom gradu. "Izbori su završeni, nastavljamo služiti Ankari i njezinih šest milijuna stanovnika bez diskriminacije", obećao je. "Oni koji su ignorirani poslali su jasnu poruku onima koji vode ovu zemlju", naglasio je.

Turska oporba na putu je u nedjelju da osvoji veliku pobjedu u cijeloj zemlji, ocijenila je agencija France presse. Nakon 79 posto prebrojanih glasova, piše ta agencija, Imamoglu ima 50,5 posto, dok njegov glavni protivnik iz vladajuće stranke AKP ima 40,7 posto. "Glasači su odlučili promijeniti lice Turske", rekao je čelnik CHP-a Ozgur Ozel. Izmir na zapadu, treći grad u zemlji, uporište je CHP-a, a u Antaliji na jugu pristaše opozicije počeli su slaviti pobjedu na ulicama.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan, na vlasti već više od dva desetljeća, bio je angažiran u kampanji, posebno u Istanbulu, ekonomskom i kulturnom središtu zemlje, čiji je gradonačelnik bio 90-tih godina prošlog stoljeća. Sebi je postavio cilj vratiti taj grad, no po prvim rezultatima, to njegovoj stranci nije pomoglo.

VEZANI ČLANCI:

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je rano u ponedjeljak da njegova vladajuća stranka nije postigala željeni rezultat na nedjeljnim lokalnim izborima, dodajući da će izvršiti samokritiku i pozabaviti se nedostacima. Turci su kaznili Erdogana i njegovu stranku u nedjelju na lokalnim izborima diljem zemlje, srušivši predsjednikove nade da će vratiti općine u Istanbulu i Ankari koje je oporba osvojila 2019.

Obraćajući se pristašama u Ankari, Erdogan je rekao da izbori nisu kraj, već prekretnica za njegov savez, te dodao da je izborni ciklus, koji datira iz prošlog svibnja i koji je iscrpio tursko gospodarstvo, sada završen.

FOTO Raskošna imanja u Hrvatskoj: Posjećivali ih velikani, a sada propadaju

Turski predsjednik Erdogan predstavio novi kabinet
1/41

Komentara 7

Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:18 01.04.2024.

Erdogan će onako kako bi i naši levaci voljeli. Ako ne legalno onda ilegalno i protuustavno. Važno je da se vlada i da nitko ne može sudti njihovome kriminalu.

IG
IgorY
15:46 01.04.2024.

Erdogan je i tako bio već puno puta otpisivan pa iz toga nije ispalo ništa. Ne treba se niti sada prev iše radovati.

JO
jocoudriga
10:17 01.04.2024.

Urbani Turci vs. ruralnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije