Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGO PROTIV

Erdogan: rekao sam Trumpu da ne možemo odustati od kupnje ruskog S-400

Tayyip Erdogan I Donald Trump
Foto: TOM BRENNER/REUTERS/PIXSELL
14.11.2019.
u 18:14

Washington se protivi kupnji ruskog proturaketnog sustava te tvrdi da S-400 predstavlja prijetnju za nevidljive američke mlažnjake F-35.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u četvrtak kako je dan ranije u Bijeloj kući poručio Donaldu Trumpu da neće odustati od kupnje ruskog proturaketnog sustava S-400. "Ne dolazi u obzir da se odreknemo S-400 i vratimo Patriotu (američki proturaketni sustav)", rekao je Erdogan novinarima tijekom leta za Tursku, prenosi turska državna agencija Anatolija."Rekli smo da možemo kupiti Patriote. Prijedlog da u potpunosti odbacimo S-400 smatramo miješanjem u naša suverena prava", rekao je Erdogan.

Washington se protivi kupnji ruskog proturaketnog sustava te tvrdi da S-400 predstavlja prijetnju za nevidljive američke mlažnjake F-35. Turska je, ranije ove godine, suspendirana iz programa proizvodnje spomenutih mlažnjaka.

"Rekao sam da 'ne želim stvoriti neprijatelja'. Želim da i Amerika i Rusija budu moji prijatelji", rekao je Erdogan, dodajući da i on i Trump imaju "konstruktivan pristup" za "prevladavanje različitih mišljenja". Erdogan je rekao da Turska ne želi uništiti "strateške veze" s Moskvom, koje uključuju oslonac na ruske turiste i ruski plin.

Komentara 9

XA
xaron
20:39 14.11.2019.

Lukavi Erdo (poluprofesionalni nogometaš) je izdriblao timove “stručnjaka” sa harvarda, yale-a...te izgledno obezvredio 1000 milojardi vrijedan program F-35. Mnogo je bolje procijenio geo politički značaj Turske nego “experti” iz US.

AA
aabbcc
18:30 14.11.2019.

Haa.., pa Erdogan i otkupljuju od Rusa s-400 da se umanji ruska prijetnja za američke mlažnjake samo to Ameri ne mogu skontati.

Avatar Foton
Foton
03:45 15.11.2019.

Da je Erdogan predribljao Trumpa ne cudim se. Trump je slican svojim glasacima, vecina kojih pojma nema gdje je zapravo ta Turska. Nije ni cudo da ga Putin i Erdo vozaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije