Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ograničavanje prava i sloboda

Erdogan proglasio izvanredno stanje u Turskoj

Erdogan Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
20.07.2016.
u 23:42

Erdogan proglasio izvanredno stanje na tri mjeseca kako nalaže turski Ustav.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je tromjesečno izvanredno stanje nakon što je prošlog petka došlo do neuspjelog državnog udara.

Erdogan je vijest objavio nakon sastanka kabineta u Ankari.

- Izvanredno stanje je potrebno kako bi se uklonila prijetnja što je prije moguće - izjavio je Erdogan nakon sastanka, javlja BBCDodao je kako će to "ojačati vrijednosti demokracije, vladavine prava i slobode". Erdogan je one koji su poginuli boreći se za vrijeme državnog udara prozvao "mučenicima" te je izjavio da narod nikada ne bi trebao zaboraviti "hrabrost i žrtvu" onih koji su izgubili svoje živote".

Proglašenje izvanrednog stanja omogućit će predsjedniku i Vladu da bez parlamenta uvode nove zakone i ograničavaju prava i slobode kada to smatraju potrebnim, piše Reuters

Erdogan je u obraćanju javnosti koje je prenosila televizija kazao da će guverneri regija dobiti više ovlasti. - Europa nema pravo kritizirati ovu odluku - kazao je Erdogan i poručio drugim državama da se ne miješaju u unutarnja pitanja Turske jer ona sama ima pravo odrediti svoju sudbinu.

>> Turska zabranila sveučilišnim nastavnicima misije u inozemstvu

Komentara 37

FJ
fjdanm
00:16 21.07.2016.

Erdogan je opasan diktator

ST
stipe123
23:16 20.07.2016.

Erdogane Turčine...

TH
than
01:20 21.07.2016.

I vrapcu na grani je sada jasno da je sve sam izmislio da makne one koji drugacije misle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije