Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turska

Erdogan: Nijedan musliman ne može počiniti genocid

erdogan
Reuters
09.11.2009.
u 16:35

Recep Erdogan čak je otišao korak dalje ustvrdivši da u Darfuru nije bilo zločina ni elemenata za podizanje optužnice te da bi se radije susreo s predsjednikom Sudana nego s predsjednikom Izraela.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u Istanbulu je sa 56 ostalih predstavnika islamskog bloka sudjelovao na Islamskom summitu, na kojem će sudjelovati i afganistanski predsjednik Hamid Karzai koji je za američku televizijsku postaju PBS izjavio kako će se njegova zemlja odlučno suprotstaviti korupciji i mitu.

Zbog optužbi međunarodnoga kaznenog suda sudanski je predsjednik Omar al-Bashir najavio nedolazak na summit. Sudanska novinska agencija SUNA objavila je kako je Al-Bashirov ostanak u Sudanu neizbježan.
Sudanskog se predsjednika optužuje za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Turska vlada je prije toga najavila da Al-Bashira neće uhititi dođe li u zemlju jer nije potpisala sporazum s Haaškim sudom.

Recep Erdogan čak je otišao korak dalje te ustvrdio da u Darfuru nije bilo zločina ni elemenata za podizanje optužnice te da bi se radije susreo s predsjednikom Sudana nego s predsjednikom Izraela. Unatoč brzom Erdoganovu jeziku, koji svojim stavom očito želi provocirati, EU je zatražio da se poziv sudanskom predsjedniku opozove.

Obraćajući se nazočnima, iranski je predsjednik svijet optužio za neislamsko postupanje, no očekivano prozivanje međunarodne zajednice zbog pritiska glede nuklearnog programa nije se dogodilo.

Erdogan je ponovno branio svoje nastojanje širenja suradnje s muslimanskim zemljama izjavivši kako je iranski nuklearni program namijenjen u civilne svrhe te da od iranske strane ne prijeti nikakva opasnost. Po informacijama turskih medija Erdogan je čak i ustvrdio, referirajući se na optužbe na Al-Bashirov račun, da ni jedan musliman nije u stanju počiniti genocid.

Iran optužio mlade Amerikance za špijunažu

Unatoč umjerenom nastupu iranskog predsjednika, današnju vijest da iransko tužiteljstvo želi procesuirati troje mladih Amerikanaca čak je komentirala i američka državna tajnica Hillary Clinton na svečanosti u Berlinu.

- Mi se iskreno nadamo da nema dokaza koji bi potvrdili optužnicu - zaključila je Clinton.

Američki se državljani u pritvoru nalaze od 31. srpnja kada su, kako kaže njihova rodbina, slučajno prešli na iranski državni teritorij. Iranska novinska agencija IRNA javlja da će se istraga nastaviti.

Ključne riječi

Komentara 78

IB
Ivana Brkić Ćubela
17:18 09.11.2009.

Redjep Taip Erdogan nece nikad doprineti da Turska udje u EU.....jer je antisemita presvega. Turci su zainetresovani za Iranski Gas a ovima treba Turska kao Drazava kako bi mogli Oruzje svercovati Hisbolahu u Libanonu i Siriji-najzesceg Neprijatelja Izraela !!! Trgovinskaska razmena dveju zemalja je presla marku od preko 10 milijardi US dolara i sire se na sve moguce privredne grane presvega NAORUZANJE !!! a ova prica uspavanka o Miroljubivim Muslimanima !!!!! je samo turisticka poruka za vecu posetu Antalije i Izmira Miterand je jednom rekao ako zelite da propadne EU onda samo primite Tursku za clanicu....

OB
-obrisani-
17:24 09.11.2009.

Allahuekhber istinu je rekao Prorok, sallallahu ‘alęjhi we sellem: \"Kad Allahova nadmoc i pobjeda dodju, i vidis nevjernike kako u skupinama u Allahovu vjeru ulaze ti velicaj Allaha Svemoguceg, Gospodara svih svjetova, hvali Ga i moli Ga da ti oprosti, On je uvijek pokajanje primao.\" (Qur’an, CX/1-3)

OB
-obrisani-
08:44 10.11.2009.

.Nas bosanski Muslimani nevjerojatno mrze i preziru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije