Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljut na izraelskog premijera

Erdogan: Netanyahu, ti si tiranin. Ti si predvodnik državnog terora

23.12.2018.
u 16:46

Optužio je Izrael za ubojstvo desetaka tisuća nevinih muškaraca, žena i djece svih dobnih skupina u Palestini

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u nedjelju je, u govoru održanom nakon sličnih 'teških riječi' podijeljenih putem društvenih mreža, optužio izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da provodi "državni teror".

"Netanyahu, ti si tiranin. Ti si predvodnik državnog terora", rekao je Erdogan pred okupljenim simpatizerima u Istanbulu, optuživši Izrael za "ubojstvo desetaka tisuća nevinih muškaraca, žena i djece svih dobnih skupina u Palestini". 

Erdogan, koji podupire Palestince, osuđuje "masakre i zločine protiv čovječnosti" što ih je počinio Izrael. 

Netanyahu se u subotu putem Twittera obrušio na Erdogana, nazvavši ga "okupatorom sjevernog Cipra, čija vojska masakrira žena i djece u kurdskim selima, u Turskoj i izvan nje".

Erdogan "ne bi trebao 'popovati' Izraelu", tvitao je dalje.

'Natezanje' između dvojice čelnika vrhunac je doživjelo u subotu nakon što se Erdogan obratio mladima na jednom skupu u Istanbulu. 

"Ne treba udarati neprijatelja kojega ste već oborili na tlo. Niste židov u Izraelu", kazao je tada Erdogan, a prenijela Anadolija. 

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu u nedjelju je na svojem Twitteru napisao da je Netanyahu "hladnokrvni ubojica modernog vremena".

Odnosi između Turske i Izraela zaoštrili su se zbog brojnih problema, među kojima je i zakon usvojen u srpnju po kojemu se Izrael proglašava domovinom židovskoga naroda. 

Erdogan je Izrael tada nazvao najrasističkijom državom na svijetu.

>> Pogledajte video specijal o Angeli Merkel

Komentara 26

ST
Starotopoljanin
17:09 23.12.2018.

Sultangovori za netajaua da je terorista,a sta je ovaj turcin nego terorista ,ubica svog naroda,kurda i armenaca,upada u siriju.a ovaj drugi po palestini.

DU
Deleted user
17:37 23.12.2018.

Usutkaj se Erdic spremaju ti TURSKO PROLJECE zadnji si na redu poslije EGIPTA

DS
ds
19:51 23.12.2018.

Oho javio se Ture,veliki "demokrat".Turci su veliko zlo cinili kroz povijest,a i sada to cine.Geni zlocinacki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije