Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krenuli na izlet

Epilog nesreće u Karlovcu: Ozlijeđena djeca idu kući

djeca (1)
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
1/11
04.06.2010.
u 10:58

Ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić kazao je da će na liječenju ostati još četvero teže ozlijeđenih. Među njima je troje djece i svi su stabilno.

Nakon jutarnje vizite, 33 učenika OŠ Jurja Habdelića iz Velike Gorice, koji su u četvrtak na putu prema Biogradu stradali u autobusnoj nesreći na autocesti A1, oko 200 metara od izlaza iz Karlovca, danas je otpušteno iz Opće bolnice Karlovac. Ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić kazao je da će na liječenju ostati još četvero teže ozlijeđenih. Među njima je troje djece i svi su stabilno. Pet ozlijeđenih jučer je napustilo bolnicu uz suglasnost roditelja.

>>Učenik: Čuo se udarac i onda sam završio u jarku, svi su bili krvavi

- U skladu s dogovorom s premijerkom Jadrankom Kosor, koja je jučer obišla ozlijeđene, svi su dobili i psihološku pomoć. Dva stručna tima psihologa razgovarala su s djecom – dodao je ravnatelj karlovačke bolnice dr. Nedjeljko Strikić.

Podsjetimo da je nakon teške prometne nesreće, koja je na svu sreću prošla bez najtežih posljedica, liječničku pomoć zatražilo 42 putnika. Zahvaljujući brzoj intervenciji svih službi, na vrijeme su zbrinuti i pregledani.

Treba također napomenuti da je karlovačka bolnica nakon prometne nesreće pozvala sve liječnike koji su bili kod kuće da se vrate u službu, a mnogima od njih nije ni trebao poziv da pomognu ozlijeđenoj djeci koja su pretrpjela velik šok.

Alkotest je potvrdio da 61-godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Po policijskom izvještaju krhotine autobusa i probijene zaštitne središnje ograde oštetile su vozilo riječkih registarskih oznaka. Automobilom citroen xantia upravljala je 29-godišnja Riječanka, u petom mjesecu trudnoće, a, srećom nije ozlijeđena.

Policija još utvrđuje uzroke nesreće.

Komentara 5

PU
pumbica
11:24 04.06.2010.

Kriva je firma.Koja je dala djecu da vozi.Sedamdesezo godišnjak.Pa tako stara osoba nije ni za bicikel,a kamoli autobus.Zar ta firma je neka penzionerska.Šta drže tako stare osobe da vozu autobus.Taj šofer nije ništa kriv.Jer on mora raditi što mu gazdanaredi...

Avatar ip-0000
ip-0000
12:20 04.06.2010.

Citat iz teksta: \"- U skladu s dogovorom s premijerkom Jadrankom Kosor, koja je jučer obišla ozlijeđene, svi su dobili i psihološku pomoć.\" ___________________________ Znači li to da je premijerka kupila diplomu i iz psihologije ?!

LU
lukavg
12:22 04.06.2010.

Zašto je kriva firma? Čovjek, prvo, ima 61. godinu, a ne sedamdeset i još se smatra radno sposobnim. Što bi bilo pametnije, da su Vama dali da vozite autobus pun djece? Krivo vam je jer je on zaposlen, a Vi niste? I moja topla preporuka vam je da kupite \"Hrvatski pravopis\" autora Babića, Finke i Moguša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije