Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni val dolazi na naplatu

Epidemiolog objasnio zašto imamo sve više mrtvih od COVID-19

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.09.2020.
u 11:01

Stožer je danas izvijestio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 250 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2108

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14.279 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 238 preminulo, a ukupno se oporavilo 11.933 osoba, od toga 243 u posljednja 24 sata.

Činjenicu da Hrvatska posljednjih tjedan dana dnevno bilježi veći broj smrtnih ishoda nego u proljetnom valu epidemije glavni županijski epidemiolog dr. Dobrica Rončević iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a tumači kroz prizmu veće incidencije novih slučajeva koronavirusa tijekom kolovoza. Prema njegovim riječima, smrtni ishod infekcije koronavirusom i dalje se najčešće javlja kao posljedica popratnih bolesti u osoba kojima je dijagnosticiran COVID-19, javlja Novi list.

Video: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

"Stvar je u tome što tzv. ljetni val epidemije koji se razbuktao u drugoj polovini kolovoza sada dovodi do posljedica i smrtnih ishoda. Naime, većina osoba s teškom kliničkom slikom relativno dugo boravi u jedinicama intenzivnog liječenja, na respiratoru i u teškom stanju. Zato veći dnevni broj smrtnih slučajeva u ovom trenutku promatramo kao posljedicu veće incidencije novih slučajeva zaraze u kolovozu. Ako u predstojećem razdoblju incidencija bude niža, što se prema nekim pokazateljima može očekivati, za očekivanje je i da će biti i manje smrtnih ishoda bolesti", objašnjava Rončević.

Stožer je danas izvijestio da je u posljednja 24 sata zabilježeno je 250 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2108. Među njima je 300 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta, a dvije osobe su preminule.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
09:40 18.09.2020.

NITKO na svijetu nije umro od COVID 19-NITKO jer je to izmišljena bolest, postoje corona virusi u 95% svjetske populacije, oni koj i su izmislili ovu prevaru to znaju i zato testiraj utoliko jer kao i herpes su corone njihh 30-tak vrsta i podvrsta prošireni,. Zimi umrle od gripe pripišu covdi 19 žrtvama (flu-like simptomi) koji ljeti pređiu vidi vraga u želućane probleme, proljeve,sve tipično za ljetne viroze i onda umrle od demencije, srčanog, moždanog udara, raka i ostalog pripišu covid 19 pošto sve bolesne testiraju pa su pozitivni a svatko ko je pozitivan a umre pripišu mu covid 19 smrt makar umre od bilo čega drugog!

SO
Sobrudolf
16:15 17.09.2020.

238 mrtvih, dakle od ukupnog broja zarazenih to je 0.2%! Strasno smrtonosna bolest za koju inace niti lijeka nema, a skoro 12.000 ljudi ozdrave sami od sebe. A i od ovih 238 je mozda samo 20 njih umrlo od virusa, ostalo su staracke bolesti.

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
11:13 17.09.2020.

Nemojte im objasnjavati oni s osnovnom "slobodnjaci" znaju bolje od doktora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije