Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRORAČUN 2013.

EP odobrio već unaprijed dogovorena sredstva za Hrvatsku

europarlament
Reuters/PIXSELL
04.07.2013.
u 15:03

Riječ je o 655,1 milijuna € obveza i 374 milijuna € u plaćanjima koji su dugovoreni na pristupnoj konferenciji 2011.

Europski parlament danas je pristao na dodatna sredstva za proračun u 2013. godini, kako bi se pokrili troškovi nastali pridruživanjem Hrvatske EU. Odluka je donesena s 559 glasova za i 25 protiv.

Riječ je o 655,1 milijuna € obveza i 374 milijuna € u plaćanjima. Ovi iznosi dogovoreni su već na pristupnoj konferenciji 30. lipnja 2011. Dodatna sredstva neće se koristiti za administrativne troškove, budući da su ti troškovi već uključeni u proračun za 2013. godinu.

- Ovo je važan korak naprijed. Žao mi je što je to došlo tako kasno, ali drago mi je da se naša odlučnost isplatila, tako da će Hrvatska imati svježe resurse za provedbu europskih politika - rekao je eurozastupnik Giovanni La Via.

>> Europarlament prihvatio financijski okvir za 2014. - 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije