Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova manifestacija

Entuzijasti iz sedam karlovačkih udruga vraćaju život Šancu

sanac1
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
04.11.2014.
u 12:41

Po uzoru na event u Nizozemskoj, grad dobio Drito u korito i Pravac u šanac, a oko 1500 građana svih generacija je uživalo u brojnim događanjima

Osim po rijekama, Karlovac je poznat i kao grad parkova. Volimo se time hvaliti, ali ne i kako to iskoristiti i uživati u njima. Novi iskorak napravili su entuzijasti iz sedam karlovačkih udruga i oživjeli karlovački Šanac.

U kući duhova

Marija Ratković Vidaković, Kinoklub Karlovac, Mladen Valjak, Dubovački streličari, UPPAKA, Harmonija, Pero Desović, Studio 8, Domagoj Šavor, Poluga i Tamara Perković, Promenada klub nizozemski Roots in the Woods ‘prenijeli’ su u Karlovac.

Točnije, stečena znanja primijenili su u svom gradu i osmisli novi projekt. Pravac u šanac i Drito u korito prepoznalo je oko 1500 Karlovčana, koji su u Šancu i na Maloj sceni uživali u brojnim sadržajima. Tako su najmlađi sudjelovali u filmskoj i radionici montaže, izradi predmeta od kože, dekoraciji bundeve, izradi kruščića...

– Mijesio sam kruh, prvi puta probao sok od tikve, a najviše mi se svidjela kuća duhova - u dahu nam je ispričao sedmogodišnji Franjo Tomas.

Predškolci vrtića Gaza sa svojim tetama Boženom i Anitom uvjerili su se da se od kože svašta može i za poklon dobili torbice u koje će spremiti novčiće, pikule i nakit. Djeca, kao i oni malo stariji uživali su i u streličarstvu, vještim rukama učenica Mješovite industrijsko-obrtničke škole koje su se pobrinule za frizuru, manikuru, pedikuru i masažu.

Na after work partyu mnogi su se okrijepili uz kuhano vino i ponudu OPG-ova. Kazalište sjena pokazalo je zašto su traženi diljem Hrvatske, a i šire. Šanac se, pak pokazao sjajnim i kao filmska pozornica kada je prikazan horor Izbavi nas od zla.

Zabava se nastavila na Maloj sceni gdje se uživalo u glazbi na dva floora. Nastupali su bendovi Deph, Lemon3 i DJ Suča, dok su se u hodniku predstavili karlovački dj-i LED kolektiva.

– Nakon Sajma udruga u Karlovcu sve do proljeća nema nikakvih događanja. Stoga je sedam udruga objedinilo sve svoje aktivnosti da bi Karlovčanima ponudili nešto novo i drugačije- rekli su Domagoj Šavor i Mladen Valjak.Njihovu ideju i želju Karlovčani svih generacija su prepoznali i sada s nestrpljenjem očekuju novo izdanje.

Pripreme za novo izdanje

– Šanac je otkriven i to je najvažnije. Vidimo se sljedeće godine, na istom mjestu i u isto vrijeme- poručili su organizatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije