Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moja zemlja

Enjingi: Bio sam u teškim situacijama, ali nisam kukao

moja zemlja
VL
12.03.2012.
u 15:20

Mjesečnik Moja zemlja izlazit će drugog ponedjeljka u mjesecu na 92 stranice sjajnog papira po cijeni od 19,99 kuna.

Na tradiciji priloga Vrt i njegova velikog uspjeha, Večernji list u ponedjeljak 12. ožujka krenuo je s mjesečnikom za poljoprivredu "Moja zemlja". Ime novog mjesečnika za poljoprivredu nije slučajno izabrano. Želja nam je da na našim stranicama okupimo sve one koji “žive od zemlje” u unutrašnjosti i na Jadranu. Unatoč mnogim problemima u poljoprivredi, ima dosta onih koji se odlično snalaze. Oni svojim idejama i primjerima mogu biti poticaj i ostalima da dobro razmisle bave li se na pravi način radom na svojoj zemlji. Takvi će imati priliku pokazati svoje znanje i na stranicama Moje zemlje.

U prvom broju donosimo životnu priču Ivana Enjingija, jednog od najpoznatijih hrvatskih vinara. Često je u životu bio u situaciji kao i mljekari danas, ali nije kukao i žalio se svima, već je pokušavao pronaći način da smanji štetu, da izvuče pouke iz situacije u kojoj se našao.

– Kao dijete dnevno sam radio po 15-16 sati, ali kad god sam mogao, uzimao sam knjige svoga bratića Pere Kina koji je išao u gimnaziju i čitao ono što me zanimalo. Doživljavao sam velike nepravde jer je moja obitelj pripadala Radićevoj stranci – kazao je Enjingi za Moju zemlju.

Ni uzgoj konja nije jednostavan, ali nagrade su ono što veseli. Predstavljamo hrvatskog hladnokrvnjaka Rička iz Krapine koji je proglašen za najljepšeg konja sajma u Veroni.

Donosimo i priču o tajni kvalitetnog autohtonog istarskog pršuta, a jedna od tajni kojima se ponose u Tinjanu jest i njegovo rezanje. Reže se posebnim tankim i dugačkim nožem namijenjenim specijalno za pršut. Rezovi moraju biti dugi i nježni, rekli bi domaći ljudi – kao kad se svira violina!

Čitateljima donosimo priču o idejama kako povećati prodaju svojih proizvoda preko interneta, iz Dalmacije donosimo priču o uzgoju školjaka i mnogo drugih priča.

Mjesečnik "Moja zemlja" izlazit će drugog ponedjeljka u mjesecu na 92 stranice sjajnog papira po cijeni od 19,99 kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar balen
balen
15:47 12.03.2012.

Stari Enjingi je imao zbilja dosta problema. Tako se npr. s Vladom Zecom borio za istu mlađahnu ljubavnicu, rastepao obitelj itd. Nije baš sve bajno kad je navedeni lik u pitanju.

Avatar balen
balen
16:23 12.03.2012.

Nije moguće da minuse daje samo Suzana!

DR
dragandokozic
21:41 12.03.2012.

Ako je njegova slika povezana s naslovom, slažem se s njim; i meni u teškim situacijama pomogne crno vino!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije