Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otočki mediji otkrivaju: Hrvatska skupa i za britanske turiste!

Između šest država koje The Sun uspoređuje, Hrvatska koju reprezentira Zadar, najskuplja je od svih
08. travnja 2019. u 16:15 59 komentara 6034 prikaza
Sve plaže na otoku Hvaru obiluju ljepotama
Foto: Igor Šoban/PIXSELL, Ilustracija

Kaos Brexita odnosno mogući izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU bez sporazuma počeo je djelovati i na turističku ponudu kontinentalne Europe koja je zbog toga počela snižavati cijene. No, među zemljama koje snizuju cijene ne spada i Hrvatska što analizira najtiražnija britanska novina The Sun.

turizam Turska krade goste našem zimmer freiju

Britanci se premišljaju oko godišnjeg odmora, a njihove novine istražile su koliko bi koštao godišnji odmor u Europi za dvoje odraslih i dvoje djece.

Tablica u kojoj su uspoređene cijene šest europskih destinacija pokazuje da je Zadar najskuplji od svih. Osim njega na tablici su: dvije destinacije u Španjolskoj, Cipar, Bugarska, Turska. Računajući cijenu za godišnji odmor od tjedan dana, dvije kave na dan u Zadru platit će te 28 kuna dok bi u Bugarskoj platili duplo manje.

Cerovačke špilje Cerovačke špilje Projekt težak 68 mil. kn: Ovako će izgledati novi turistički biser - raj za avanturiste

Najbolji pokazatelj skupoće Hrvatske jest taj da bi jelo od tri slijeda za dvije osobe i dvoje djece (uključujući bocu vina) u Hrvatskoj platili 780 kuna, a u Španjolskoj najviše 588 kuna, a na nekim drugim lokacijama i manje.

Osim toga, usporedili su i odnos cijena prošle godine i tekuće. Prema toj usporedbi Hrvatska također najlošije stoji. U Zadru su se cijene povećale za gotovo 13 posto dok su na dvije španjolske lokacije padale za 22 te 18 posto.

Turisti promatrali golemi ledenjak pa zamalo stradali

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Neo001:

    Zakon ponude i potražnje. Cijene su rasle dok je išlo, kada ne bude više, cijene će padati.

  • okolo:

    je je..u zadru dvije kave 28 kuna... u engleskoj 60 dere se engleziće, jel'da

  • Jahutockakom:

    Sve je to tako jer se kod nas na turizam i dalje gleda kao na sezonsku priliku za jeftinu eksploataciju radnika i deranje turista kako bi se na brzinu digla lova! A od turisticke ponude i dalje more&sunce ko i ... prikaži još! prije 30-40 godina, ulaze se samo u apartmane i hotele odnosno lezajeve, u 9.mjesecu slusamo price o "rekordnom broju nocenja"- ispada da turisti koji dolaze kod nas dodu tu jedino da se naspavaju!?! Turci doslovce placaju avionske karte turistima da i tamo potrose pare uzivajuci u 5* hotelima sa all inclusive uslugom, kod nas se na cijelom Jadranu na prste mogu nabrojati vrhunski hoteli. Par koncerata "regionalnih" zvijezda,poneka ribarska noc , preskupi sezonski restorani sa patagonijskim lignjama i oradama iz Metroa, tone jeftinih kineskih drangulija sa standova i domacini kojima smeta buka iz kafica u 22h..i mi bi se bavili turizmom???