Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SVI SPUSTILI ZBOG BREXITA

Otočki mediji otkrivaju: Hrvatska skupa i za britanske turiste!

Sve plaže na otoku Hvaru obiluju ljepotama
Foto: Igor Šoban/PIXSELL, Ilustracija
08.04.2019.
u 16:15

Između šest država koje The Sun uspoređuje, Hrvatska koju reprezentira Zadar, najskuplja je od svih

Kaos Brexita odnosno mogući izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU bez sporazuma počeo je djelovati i na turističku ponudu kontinentalne Europe koja je zbog toga počela snižavati cijene. No, među zemljama koje snizuju cijene ne spada i Hrvatska što analizira najtiražnija britanska novina The Sun.

Britanci se premišljaju oko godišnjeg odmora, a njihove novine istražile su koliko bi koštao godišnji odmor u Europi za dvoje odraslih i dvoje djece.

Tablica u kojoj su uspoređene cijene šest europskih destinacija pokazuje da je Zadar najskuplji od svih. Osim njega na tablici su: dvije destinacije u Španjolskoj, Cipar, Bugarska, Turska. Računajući cijenu za godišnji odmor od tjedan dana, dvije kave na dan u Zadru platit će te 28 kuna dok bi u Bugarskoj platili duplo manje.

Najbolji pokazatelj skupoće Hrvatske jest taj da bi jelo od tri slijeda za dvije osobe i dvoje djece (uključujući bocu vina) u Hrvatskoj platili 780 kuna, a u Španjolskoj najviše 588 kuna, a na nekim drugim lokacijama i manje.

Osim toga, usporedili su i odnos cijena prošle godine i tekuće. Prema toj usporedbi Hrvatska također najlošije stoji. U Zadru su se cijene povećale za gotovo 13 posto dok su na dvije španjolske lokacije padale za 22 te 18 posto.

Turisti promatrali golemi ledenjak pa zamalo stradali

Komentara 59

NE
Neo001
16:16 08.04.2019.

Zakon ponude i potražnje. Cijene su rasle dok je išlo, kada ne bude više, cijene će padati.

OK
okolo
16:39 08.04.2019.

je je..u zadru dvije kave 28 kuna... u engleskoj 60 dere se engleziće, jel'da

VA
Valer
17:54 08.04.2019.

Prije nekoliko godina u Austriji je zvonio alarm jer je prihod od turizma prešao 12%. Kod nas je prihod od turizma 20% i mi ništa ne shvaćamo ozbiljno. Mrak će nastati kroz noć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije