Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HURS
Povratak na članak

'Energetski certifikat izmišljeni je prihod i sam sebi svrha'

Država i rijetki sretnici dobivaju novi izmišljeni prihod, koji je isključivo sam sebi svrha, tvrde u HURS-u

Komentari 15

DR
dragica949
12:10 07.11.2013.

Ovaj certifikat je nešto slično ko eko test kod tehničkog pregleda,samo se konstatitra stanje i uzme novac.

VL
AS
asdasfasdg
13:44 07.11.2013.

Što se nekoga tiče koliko ja trošim na grijanje, vodu, struju....? Plaćam iz svoga đepa i od svoje plaće. Ako se državi nesviđa koliko trošim neka ugasi toplane, elektrane, vodovode i problem riješen.

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
12:25 07.11.2013.

Ovaj certifikat je smisljen za 2nase dobro" !!he he he...ak je smisljen za nase dobro zasto nekosta 50 HRK ???A ne 7400 HRK ???Na osnovu cega se dodje bas na ovu cifru??? LOPOVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
12:59 07.11.2013.

Energetska certifikacija je dio financijskog tržišta koji trguje sa špekulantskim izmišljenim vrijednostima a poprimio je tolike razmjere da je postao veći nego promet s realnim robama i uslugama. To tržište ne prodaje nikakve robe niti usluge nego trguje s nekakvimm izmišljenim vrijednostima iza kojih ne stoji nikakva realna upotrebna vrijednost.Svi znamo da su sve velike svjetske banke upetljane u ta špekulantska financijska tržišta preko vlastitih ne-bankovnih institucija koje su osnovane upravo za te špekulantske trgovine s certifikatima,derivatima i fondovima. To u stvari znači da se radnim ljudima na nevidljive načine otuđuje dio stvorenih vrijednosti i time direktno smanjuje životni standard. U Hrvatskoj danas postoji oko 600 ovlaštenih osoba koje se bave certificiranjem a  riječ je o novom poslu u Hrvatskoj koji se može financirati iz različitih fondova, ali i povoljnim sredstvima banaka.

VL
BE
benkovac
12:06 07.11.2013.

sve je nazalost tocno i nema se sto za dodati mijenjajmo ove nesposobnjakovice molim vas za nase dobro

VL
Avatar ludi kekec
ludi kekec
21:33 07.01.2014.

ovo je ZAISTA besmisleno. čitava EU je uvela energetsko certificiranje jer se pokazalo da značajno smanjuje potrošnju energije za grijanje. godišnje se u EU potroši 10 MILIJARDI € zbog loše građenih kuća, a ovi veseljaci iz HURS-a to nazivaju "izmišljenim".

VL
DI
Dijaspora
12:56 07.11.2013.

Posjedujem certifikat i ne košta toliko koliko vi pišete. To je pretjerivanje. Ako je građeno po projektu i nema izmjena ovlaštena firma brzo i povoljno izradi certifikat.Osobno nisam platio ni 200eura.

VL
IN
intellegens
13:11 07.11.2013.

Sve je to standard u EU vec 15 godina. Na EU trzistu nemozete prodati nekretninu ako nema certifikat. To je lose za one koji nisu ulagali u izolaciju kuce kupovali lose prozore ....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.