Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI BAZEN VARAŽDIN

Energetska (ne)učinkovitost: za režije mjesečno 250 tisuća kuna

bazen
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
18.01.2014.
u 11:00

Ministarstvu graditeljstva prijavili su šest projekata vezano ze energetsku učinkovitost i za sve su dobili zeleno svjetlo

- U posljednje dvije godine, odnosno od kada sam došao na čelo Gradskih bazena Varaždin, mnogo smo toga dobrog napravili, ali o tome se slabo pričalo - kazao je jučer novinarima ravnatelj bazena, Mladen Putar, istaknuvši kako je došlo vrijeme da se progovori i o pozitivnim stvarima vezano za poslovanje bazena.

Fitness centar - pun pogodak

- Kada sam preuzeo funkciju ravnatelja, financijski smo loše stajali, bili smo pod ovrhama i trebalo je te stvari riješiti i financijski se konsolidirati, u čemo smo tijekom 2013. godine i uspjeli - kazao je Putar.Kao primjer uspješnog projekta naveo je fitness centar, ulaganje u koji se isplatilo u svega devet mjeseci.

- Mnogi su bili skeptični, ali nama je sada ovaj prostor koji imamo već premali - zadovoljan je Putar.Od projekata koje planiraju, kao najvažnije je istaknuo projekte vezane za energetsku učinkovitost, a uskoro se, kaže, otvara i restoran.

- Samo za struju, vodu i plin mi mjesečno izdvajamo oko 250.000 kuna. Zato su nam projekti koje smo prijavili Ministarstvu graditeljstva izrazito važni - kaže Putar.

Solarne ploče

Novi službenik za informiranje Varaždinskih bazena, Božidar Kolarić, nadovezao se kako je plan u budućnosti na bazene postaviti solarne ploče.

- U ljetnim mjesecima na taj način uopće ne bi trebali izdvajati za grijanje vode - kazao je Kolarić. Istragu protiv šestero bivših i sadašnjih zaposlenika Gradskih bazena, Kolarić pak nije želio komentirati.

- To je predmet istrage u koju ne želimo i ne smijemo zadirati i nitko nije lopov do kada mu se to ne dokaže - zaključio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije